De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Bewoners: ‘Hoor, maar geen wederhoor’

Van Leeuwenhoekbrug(getje)?

Van Leeuwenhoekbrug(getje)?

Bewoners rond de Boerhavestraat (verlengde Van Leeuwenhoekstraat) zien de bui van (weer) een brug richting Krabbeplas al tijden hangen. Na een bijeenkomst in Jofel aan de Plas enige weken terug is het wachten nog altijd op een reactie van de wethouder, die de bezwaren zou evalueren.

Bewoner Willem Verkerk meldt dat landmeters bezig zijn waterdieptes in kaart te brengen. ‘Om pontons in het water te leggen en er een heistelling op kwijt te kunnen. Dat zet kwaad bloed. Ons is immers toegezegd dat we t/m 6 december tijd hadden onze bezwaren te uiten. Burgemeester Annemiek Jetten wil ons niet te woord staan en schuift alles af op de ambtenaren.
   Bewoners zijn bang voor overlast. Nu al is een festival bij de Krabbeplas een hinderpaal. Niet alleen qua geluid pissen huiswaarts kerende bezoekers tegen muren en auto’s. Al-dan-niet onder invloed van drank en/of pillen. Daarbij blèren en gillen ze alsof zij de betaalde artiesten zijn.
   We zijn het zat en overwegen om gele vestjes aan te schaffen (als die nog niet zijn uitverkocht) en bijvoorbeeld de Markgraaflaan, Schiedamseweg of het Liesveldviaduct te bezetten. De ambtenaren hebben geen notie van de gevolgen van die brug. Weten ook van geen voorschriften. Lijken ook niet oprecht geïnteresseerd. Een calamiteitenroute mag nu eenmaal nooit dwars door een woonwijk. Dat beïnvloedt de aanrijtijden negatief. Met alle haakse bochten en een vrachtwagen van een der hulpdiensten van circa 15 meter die door de straten dendert is dat een extra gevaar voor passanten.

Er ligt ergens € 25 miljoen te wachten en die moet op; die brandt in gemeentelijke zakken. Net als met het Veerplein worden nut en noodzaak niet eerst bekeken. Ervaringen elders, met betrekking tot het maken van een calamiteitenroute, worden niet meegenomen. Het is een farce. De zoveelste hier.’

De bewoners hebben inmiddels ruim 100 handtekeningen opgehaald. Allemaal tégen de constructie van een brug van de Boerhavestraat naar de Krabbeplas.

Het evenemententerrein aan de Krabbeplas kan zo’n 10.000 toeschouwers bergen. Dat is 2,5 keer de hoeveelheid van een “uitverkochte” slotavond van het Zomerterras. Hiervan gaat (gelukkig) een deel te voet of met de fiets. Maar dat zijn dus de pissers en herriemakers. Die mensen zouden gebruik maken van de Boerhavebrug. Ook worden veel geparkeerde auto’s verwacht.
   Het Krabbepark is ooit bedoeld als recreatief knooppunt van nieuw waterland en een landschapspark gebouwd op cultuurhistorie, water en natuur. Aanleg en onderhoud infrastructuur te bekostigen uit commerciële exploitatie […].

Dit zijn nog maar enige van de angstpunten van de bewoners. De gemeente is aan zet. Alles bijeen is er een discrepantie tussen het inpassen van een fietsbruggetje en een calamiteitenburg waarover 30 tons hulpdiensten kunnen razen in geval van nood.
   Bewoners voelen zich genaaid, maar vinden het niet lekker. ‘Achterbaks en bezijden de afspraken.’ Los nog van de extra route voor vluchters van een inbraak of ander misdrijf. Die hebben er een weggetje bij.

8 commentaar(en) op artikel "Van Leeuwenhoekbrug(getje)?"

Ben het met bovenstaande eens, de westwijk is nu al een probleemwijk. Waar blijven de politieke partijen om onze klachten aan te horen? Ook de wethouder houd zich niet aan de afspraken.

Door: Koos van Toot Op:

Kom op volksvertegenwoordigers. Laat eens van je horen!

Door: Anne Marie Op:

Het bovenstaande stuk laat aan duidelijkheid niets te wensen over en inderdaad waar blijven onze politieke vertegenwoordigers die wel regelmatig in groot Vlaardingen laten optekenen hoe goed ze het wel met de stad en burgers voor hebben , maar nu hoor of ziet men ze niet , we voelen ons echt in de steek gelaten.

Door: J.visscher Op:

Het is gewoon diep triest hoe de gemeente omgaat met zijn bewoners. Ook nu is dat weer gebleken. Laat een paar hobbyisten een presentatie in elkaar knutselen en hoppa een recept voor een geslaagde informatie avond.... NOT!

Meneer heeft slapeloze nachten omdat hij de gekregen 25 miljoen moet opmaken.... Wij hebben slapeloze nachten! Omdat er verzonnen word om nog een brug te bouwen (want fietsbruggetje is het niet) als excuus een betere verbinding voor de bewoners, betere verbinding voor de bezoekers van de vele festivals die gaan komen bedoelen ze.... lekker bij ons in de wijk parkeren en dan laveloos weer terug komen... volgens de gemeente waren er veel mensen blij met dit plan..... nou dat blijkt dus wel uit die handtekeningen

Door: de koning Op:

Wat een oñdoordächt plan van de gemeënte om hier een brug te maken ziën ze niet dat het hier veel te smal is en voor een paar fietsers doen ze dat niet

Hoe moet dat verkeer door al die straatjes of worden ze allemaal verbreed nu word alles,stuk gereden

De gemeente moet er maar eens goed ovër denken cb

Door: Wïm eñ çorry Op:

Hoe is het mogelijk een nieuwe verbinding naar het genoemde gebied terwijl er al 3 bruggen in totaal aan beide zijden van de Boerhaavestraat aanwezig zijn , een typisch voorbeeld van geldverspilling , gebruik het liever in de zorg voor ouderen .

Door: S. Martens Op:

Jammer dat zoveel reageerders op de politiek rekenen. Het zijn de wijkmanagers die de politiek informeren. Zij verkloten de boel.

Mannetjes die al meer als 20 jaar Vlaardingen willen maken, bah.

Door: Bob Op:

Weten de politici wel ,waar dit pad moet komen ??? Volkomen misplaatst en vraagt om ongelukken. Verder volkomen eens met bovenstaande reactie van Hr.J.Visscher .

Door: Peter en Anco Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: