De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Metro naar Hoek: weer maand extra vertraagd

Metro naar Hoek: weer maand extra vertraagd

SCHIEDAM/VLAARDINGEN/MAASSLUIS/HOEK VAN HOLLAND - Reizigers tussen Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland zullen op zijn minst een maand langer moeten doorbijten. In plaats van de railverbinding maken zij in het openbaar vervoer nu gebruik van door de RET ingezette bussen. Volgens de gemeente Rotterdam is er verdere vertraging opgelopen: dat reizigers van de metro gebruik gaan maken is niet eerder mogelijk dan eind maart 2019. 

De gemeente Rotterdam houdt de gemeenteraad van Schiedam via maandelijkse rapportages op de hoogte van de voortgang van de metrolijn naar Hoek van Holland. Uit de dinsdag 18 december opgestelde voortgangsrapportage blijkt dat het nog langer gaat duren voordat de Hoekse Lijn voor het publiek zal gaan rijden. De vertraging zit in de oplevering van de veiligheidsverklaring voor de software die ontwikkeld is voor een veilig gebruik van de metrolijn. De vertraagde oplevering zou op 17 december jl. zijn, maar de softwareleverancier heeft die deadline niet gehaald. Nu zegt de softwareleverancier de software incluis definitieve veiligheidsverklaring op 24 december 2018 op te leveren.

Door een sneeuwbaleffect in de vervolgprocessen, zo stelt de gemeente Rotterdam, is de uiteindelijke vertraging groter dan een week. Als gevolg hiervan zal het niet eerder dan eind maart 2019 mogelijk zijn dat het publiek gebruik kan gaan maken van de metrolijn. In een eerdere rapportage werd gesteld dat de metrolijn niet eerder gebruikt kon gaan worden dan eind februari 2019.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: