De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Natuurclubs zijn er klaar voor

"Kinderen van Vlaardingen meer naar buiten"

"Kinderen van Vlaardingen meer naar buiten"

Buiten leren over de natuur in plaats van uit een boekje of van schoolTV. Daar willen diverse organisaties in Vlaardingen zich hard voor maken. Vlaardingen kende lange tijd een eigen centrum voor natuureducatie met lessen en natuurexcursies. Helaas is deze taak bij de gemeente vrijwel volledig wegbezuinigd. Ook in de Heemtuin, die ook buiten Vlaardingen grote bekendheid geniet en door liefhebbers van heinde en verre bezocht wordt, zijn de lessen wegbezuinigd. Omliggende gemeenten hebben nog wel een NME (natuur en milieu educatie) centrum, maar in Vlaardingen moeten schoolkinderen over de natuur leren uit een boekje.

De afgelopen jaren zijn tal van groene burgerinitiatieven tot bloei gekomen. De initiatiefnemers van Voedselbos Vlaardingen,Stadslandbouw van Ruytenburgh en ook de Heemtuin,
willen graag natuur en voedseleducatie gaan verzorgen in Vlaardingen. In het Voedselbos is van alles te proeven, op deze plek kan veel geleerd worden over ecologie, kinderen kunnen leren over de samenhang tussen bodem, planten, bomen, water, weersinvloeden en beestjes. Bij de Stadslandbouw kunnen kinderen in de kindertuinen leren hoe groenten groeien en wat gezonde voeding is. In de heemtuin kunnen kleine kinderen hun eerste natuurervaringen op doen; zoals een ijsvogeltje die voorbij schiet of de buizerd die zijn veren wast, zo vlak voor de ogen. En natuurlijk is de ruigte in de Broekpolder een mooie ontdekkingsreis voor kinderen.

Deze partijen willen graag samenwerken om op een duurzame wijze de natuur educatie in Vlaardingen weer vorm te geven, hiervoor is coördinatie en geld nodig. De fractie van GroenLinks steunt het initiatief en zal tijdens de behandeling van de begroting een voorstel indienen om natuur en milieueducatie mogelijk te maken.

1 commentaar(en) op artikel ""Kinderen van Vlaardingen meer naar buiten""

De mensen willen wel, maar de Gemeente niet. Die willen alleen maar meer asfalt en parkeerruimte. Voor zichzelf welteverstaan.

Wil je tegenwoordig nog van de "natuur" genieten, dan heb je een auto nodig om er te komen.

Door: Mariella Konings Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: