De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

(Oud) profspelers geven theoretische en praktische uitleg

VZ Sport met clinic bij CWO

VZ Sport met clinic bij CWO

Wie aan voetbal denkt, denkt in deze tijd van het jaar aan de Champions League met Real Madrid en Liverpool. Of een treetje lager (de Europa League) aan Olympique Marseille of Atlético Madrid.

Voor de Vlaardingse jeugd komen de finales in respectievelijk het NSK Olimpiesjky (Kiev) en het Parc Olympique Lyonnais te Lyon nog wat te vroeg. Maar dromen mag, dromen moet. Zonder dromen gaat een hoop verloren. Dat dromen bedrog zijn gaat gelukkig niet altijd op. Dat is verzonnen door iemand die geen dromen had.

Maar om zover te komen moet er eerst worden getraind. Naast een seizoenlang met je makkers ravotten (met bal) bij je club is er ook dit jaar weer de mogelijkheid je kunnen op te vijzelen. Met spelers die in de Eredivisie spelen of speelden zet je zomaar een hele stap voorwaarts.

Wie kent niet de SBV Excelsior speler “Rooie” Mike van Duinen. Dit seizoen al zevenmaal scorend voor de Rotterdammers en via ADO Den Haag, Fortuna Düsseldorf en Roda JC in de Maasstad aanbeland. Een spits waarvan je iets kunt leren.

Of wat te denken van Sander Fischer, een echte Nederland-trotter. Speelde bij NAC, Cambuur, Emmen, AGOVV, SBV Excelsior, Go Ahead Eagles en nu bij het van degradatiespanning zinderende Sparta. Want zeg nu zelf, ook degradatievoetbal moet je leren. Van Sander leer je de fijne kneepjes als het om verdedigen gaat.

Als derde gasttrainer is er Danny “De Koef” Koevermans. Schiedammer van geboorte en veelvraat als het ging om doelpunten maken. Die ballen, die hij telkens weer met veel plezier tegen het net aan schopte of kopte, overstegen de nationale grenzen. Want, naast Sparta, AZ, PSV en Utrecht speelde hij ook twee seizoenen bij Toronto FC.

Ook was Danny Koevermans viermaal international. Dat was in 2007, en wel tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Slovenië, Roemenië, Luxemburg en Wit-Rusland. Hierin wist hij tegen de Luxemburgers eenmaal te scoren.

De gasttrainers worden “begeleid” door de vaste VZ Sport-kern Sieme Zijm (AZ, Zwolle, Sparta, Go Ahead Eagles, SBV Excelsior, Dordrecht, Emmen) en Pascal Bosschaart (Utrecht, Feyenoord, ADO Den Haag en het Australische Sydney FC).

De voetbalclinics zijn op woensdag. Dat is niet toevallig, en de enige doordeweekse dag waarop alle talentjes en liefhebbers (stratenmakers en doctoren zijn immers net zo hard nodig) een paar uur vrij zijn van alle schoolsores en -verplichtingen.

De clinics zijn voor alle kinderen. Voor de mini’s is er dit jaar een speciaal programma samengesteld om op prettige wijze kennis te maken met voetbal.

Als de bal weer in het ballenhok ligt, de schoenen zijn afgespoeld, de douches dichtgedraaid en ieder is afgedroogd en schoon aangekleed is het tijd voor presentjes. Voor alle deelnemers zijn er extra leuke hebbedingetjes. Zo krijg je een Panna Voetbalmagazine, een waardebon van € 15,- van PlutoSport.nl en ook Sneakers Vlaardingen geeft een waardebon weg.

Voor de wat oudere meiden is een aparte groep. Op die manier hoeven ze zich niet te “ergeren” aan de jongens.

De voetbalclinic kost € 47,50. Wie lid is van CWO heeft extra geluk, want die krijgt € 7,50 korting en betaalt € 40,-.

Werkwijze
De trainingen zijn onder andere gericht op kijkgedrag. VZ Sport werkt met Smart Goals (elektronische poortjes die helpen het kijkgedrag te verbeteren) om de trainingen zo professioneel mogelijk te maken.

Daarnaast werken we veel aan coördinatie: 1-op-1 en uitspelen met overtallen. De (oud) profs doen ook een waardevolle duit in het zakje. Die geven tips en vertellen waar betaalde spelers zoal gebruik van maken in het veld.

Maar misschien wel het allerleukste is het afwerken op doel. Dus, met de spitsen Danny Koevermans en Mike van Duinen de doelman verschalken met een mooie trap of kopbal in het kruis. Van afstand of in de combinatie. Het spreekt dat ook de keepers niet werkloos zijn die woensdagmiddagen. Sterker: zij zijn er om de spitsen en goalgetters te ontmoedigen. En hoe kan een doelman dit beter door iedere bal uit zijn goal te rammelen.

Data & opgeven
Data: woensdag 20 en 27 juni en 4 en 11 juli
Tijd: 16.00 t/m 17.00 uur (6 t/m 10 jaar) en 17.15 t/m 18.15 uur (11 t/m 15 jaar)

Inschrijven via: info@vzsport.nl (Onder vermelding van: naam, leeftijd, club en welk team je speelt. Iedereen kan meedoen, ook als je niet op voetbal zit of geen lid van CWO bent.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: