De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

SC Twist gemeentewinnaar verkiezing

Vereniging van het Jaar

Vereniging van het Jaar

Vlaardingen, 1 juni 2018 – SC Twist is uitgeroepen tot winnaar in de gemeente Vlaardingen tijdens de verkiezing Vereniging van het Jaar. Om deze verkiezing te winnen riep de handbal- en korfbalvereniging uit de Vlaardingse Westwijk iedereen op om te stemmen.

De verkiezing, die dit jaar voor het eerst werd gehouden, is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA in samenwerking met initiatiefnemer de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. In 71% van alle Nederlandse gemeenten deden verenigingen mee aan deze verkiezing. SC Twist is de winnaar in de gemeente Vlaardingen op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste gemiddelde waardering.

Voorzitter Jan Kees Boot over de uitslag: “Hoewel we de enige sportvereniging in Vlaardingen zijn die heeft meegedaan aan deze eerste editie van de verkiezing Vereniging van het Jaar, zijn we erg blij met dit resultaat. Mensen hebben door hun stem en de waardering in hun cijfers laten zien dat SC Twist een vereniging is die ertoe doet in Vlaardingen.”

SC Twist ontvangt als gemeentewinnaar een plaquette van de organisatie waarmee zij zich een jaar lang ‘Vereniging van het Jaar’ in Vlaardingen mogen noemen. 

Achtergrond verkiezing Vereniging van het Jaar
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen.

De Rabobank, NOC*NSF, het LKCA en Kunstbende geloven allen in de kracht en het belang van sport- en cultuurverenigingen. Zij werken samen om de maatschappelijke betrokkenheid van verenigingen te vergroten door verenigingen te stimuleren open te staan voor nieuwe verbindingen en samenwerkingen. Samen ondersteunen zij verenigingen om aan de hand van hun eigen ambities zelfredzamer, vitaler en gezonder te worden. En dat is belangrijk, want verenigingen kunnen een belangrijke rol spelen in de gezondheid en vitaliteit van mensen.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: