De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Judo in de zandbak

Unieke kans voor S&F Tino Hoogendijk in Abu Dhabi

Unieke kans voor S&F Tino Hoogendijk in Abu Dhabi

Vlaardingen, 2 april 2018 – Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke handicap uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Summer Games 2019 in Abu Dhabi.

Samen met 2.500 coaches, 20.000 vrijwilligers en naar verwachting 500.000 bezoekers zijn de World Summer Games ‘s werelds grootste sportevenement in 2019 en S&F Tino Hoogendijk doet hier aan mee.

Deelname aan de World Summer Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan, maar er is meer! Door middel van de World Summer Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Be a Fan of Team NL!

Team NL bestaat in totaal uit 100 personen; 65 sporters, 3 Unified Partners, 23 coaches en 9 staff leden. Bij het samenstellen van Team NL wordt niet alleen gekeken naar de sportieve prestaties van de sporters, maar met name naar de geschiktheid en zelfstandigheid van de sporter en de meerwaarde van deelname van de sporter. S&F Tino Hoogendijk uit Vlaardingen is er trots op dat er 5 judoka’s van de vereniging door Special Olympics Nederland zijn geselecteerd voor Team NL.

De judoka’s die in 2019 meegaan zijn Nick Steenhoek, Daan Perdijk, Bart Knoeser, Amy Heinsman en Rosita Ruigrok die in 2011 ook al van de partij was op de Spelen in Athene.

Het komende jaar zal er door de sporters hard getraind worden. Rob Hoogendijk, die eerder ook in 2011 van de partij was en Danielle Poot zijn aangemeld om de Vlaardingse judoka’s te gaan begeleiden in Abu Dhabi.

Over Special Olympics

Het concept van Special Olympics is ontstaan op initiatief van Eunice Kennedy Shriver (1921-2009), de zus van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Zij begon in 1963 in de Verenigde Staten met het organiseren van zomerkampen voor mensen met een verstandelijke handicap. Het succes van deze zomerkampen leidde in 1968 tot de oprichting van Special Olympics Incorporated. Inmiddels is Special Olympics uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie die in ruim 200 landen samen met 500.000 vrijwilligers het gehele jaar door zorg draagt voor sporttrainingen en wedstrijden voor meer dan 1,7 miljoen mensen met een verstandelijke handicap. Special Olympics activiteiten vinden zowel op lokaal, regionaal, nationaal als internationaal niveau plaats. Special Olympics kent 30 erkende takken van sport, waarvoor Special Olympics reglementen gelden die gebaseerd zijn op de reglementen van de internationale sportkoepels.

Doel Special Olympics

Het doel van Special Olympics is mensen met een verstandelijke handicap de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan sportwedstrijden, waarbij het niveau van de tegenstanders min of meer gelijk is. Zo kunnen zij ook profiteren van de voordelen die (wedstrijd)sportbeoefening biedt, zoals: een verbetering van de conditie en motorische vaardigheden, vergroting van het zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld en het aangaan van vriendschappen. Daarnaast levert sport voor mensen met een verstandelijke handicap ook nog een bijdrage aan een positieve beeldvorming bij hun familie, vrienden en publiek.

1 commentaar(en) op artikel "Unieke kans voor S&F Tino Hoogendijk in Abu Dhabi"

SUPER TROTS !!!!!

Door: Agnes de Vries Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: