De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Victoria’04-FC Maense 4-2 (1-1)

Thee met karakter

Thee met karakter

Beide helften gaven hetzelfde spelbeeld: een sterk aanvallend Maense, een snel omschakelend Victoria’04. De thuisclub scoorde verrassend in het begin van de eerste helft en tweede helft. Hierdoor zag Maense zich almaar gedwongen een achterstand weg te poetsen. Victoria’04 counterde naar 3-2 en scoorde 4-2 uit een scrimmage na een hoekschop. In de spannende slotfase stopte doelman Cliff Westdijk nog een strafschop.

Maense kwam naar Vlaardingen voor de volle winst. Toch was daar snel die achterstand; toen Donny van Balen in de 6de minuut - uit een slecht weggewerkte hoekschop - Victoria’04 op 1-0 zette. Maense kreeg een groot veldoverwicht, maar troffen het niet dat doelman Cliff Westdijk in grootse vorm stak. Keer op keer bleek hij een niet te nemen hindernis. Tot de 35ste minuut, een snoeihard afstandsschot eindigde onhoudbaar in de kruising: 1-1.

Na rust mocht Victoria’04 snel een fraaie aanval opzetten. Via Jelle Blankestijn en Donny van Balen werd Glenn de Visser in stelling gebracht, die beheerst afrondde: 2-1. Maense nam meteen het in initiatief weer over en drukte Victoria’04 naar achteren. In de 65ste minuut reageerde Cliff Westdijk knap op een hard schot, waarna de bal in het doel van Victoria’04 werd getrapt: 2-2. Vervolgens zette Maense alles op de aanval, waarmee het Victoria’04 het counterende Victoria’04 in de kaart speelde. Maense was dicht bij een derde treffer, maar trof slechts de paal. Donny van Balen kwam in kansrijke positie, doch zag zijn schot naast het doel van Maense verdwijnen.

In de 80ste minuut werd Glenn de Visser de diepte ingestuurde, die vervolgens de achterhoede van Maense zijn hielen liet zien en fraai afrondde: 3-2.Vijf minuten later was het wederom raak voor Victoria’04. Na een hoekschop werd de bal half weggewerkt uit de doelmond van Maense. Peter de Klein kopte de bal hoog voor, waarna de hoog opspringende Donny van Balen met het hoofd de bal binnen knikte: 4-2. In de slotminuut kreeg het hard werkende Maense de kans om de stand draaglijker te maken, toen een aanvaller onjuist werd neergelegd. De strafschop werd echter feilloos gekeerd door doelman Cliff Westdijk. Een mooie overwinning voor de Vlaardingse formatie in een boeiend  en sportief duel.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Kevin van Rooijen, Bob Planken, Nick van Santen, Calvin Jongejan (80: Bas Planken), Jim Don (75: Thom van der Vaart), Peter de Klein, Jur de Visser, Glenn de Visser, Donny van Balen, Jelle Blankestijn (85: Jesse Schippers)

Doelpunten Victoria’04: Donny van Balen (1-0 en 4-2), Glenn de Visser (2-1 en 3-2)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: