De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Mixed Martial Arts in sportschool

Slagkracht in Polderpoort

Slagkracht in Polderpoort

MMA of Mixed Martial Arts mag dan een spijkerharde sport zijn, het is een gezonde vorm van lichaamsbeweging. Zo op het oog een anarchistische opeenstapeling van handelingen die tot doel hebben de tegenstander 'neer' te krijgen is er een lange lijst van 'verboden'. Er gelden regels: handelingen die je wel en niet mag uitvoeren.

Wie op Spike TV kijkt naar Bellator MMA zal denken dat Sodom en Gomorra zich verenigd hebben. Voor de leek is het alsof geen enkele regel wordt gehanteerd. Niets is minder waar. Gevaarlijke handelingen als kopstoten, prikken of stoten in de ogen, haren trekken, bijten, aanvallen naar het kruis, stoten of trappen naar het achterhoofd, ruggengraat, keel en het onheus bejegenen van kleine gewrichten als de vingerkootjes zijn opgenomen in de Index van Onreglementaire Technieken. Dus: niet toegestaan tijdens trainingen en wedstrijden.

MMA is een mengvorm van vechttechnieken en richt zich op de optimalisatie er van. De toppers zijn zij die worstelen, judo, Thaiboksen, boksen, JiuJitsu - om er een paar te noemen - het best combineren. Om de stijlen effectief te leren beheersen voor een vrij gevecht, wordt uitputtend getraind met ervaren en gediplomeerde instructeurs. Mensen die weten wat nodig is om het maximale uit je capaciteiten te halen. Bijzonder bij MMA is dat een fysiek kleinere of zwakkere David zich na verloop van training uitstekend kan verdedigen tegenover een Goliath en op techniek een partij winnend kan afsluiten.

MMA kun je beoefenen als wedstrijdsport. Maar is ook als zelfverdediging een verantwoorde wijze die, mits gedisciplineerd toegepast, een bijdrage kan leveren voor een betere conditie en een fitter lichaam. Belangrijk aspect is een ijzeren discipline, die beoefenaars tijdens de training ontwikkelen. De sport is ook een kweekvijver van saamhorigheid. Samen trainen geeft juist dat gevoel van eenheid dat je best kunt omschrijven als: Voor de sport met de sporters.

Beginners worden eerst technieken aangeleerd. Daarnaast zal de fysieke gesteldheid snel verbeteren. Zwaar trainen gaat hand-in-hand met sfeer en respect. Omgang met elkaar heeft de hoogste prioriteit.

Zoals met alle sporten kun je ook met MMA niet vroeg genoeg beginnen. Daarom zijn er ook jeugdtrainingen. De jeugd heeft immers ook hier de toekomst. Alle trainingen worden op pedagogisch verantwoorde wijze gegeven. Er is altijd een gediplomeerde leraar Lichamelijke Oefening aanwezig.

Ook kinderen leren op respectvolle manier met elkaar, de trainer en met zichzelf omgaan. Spelenderwijs MMA aanleren biedt mogelijkheden om andere, misschien minder specifiek MMA-gerelateerde doelen te bereiken.

De media hebben groeiende aandacht voor de top van de MMA vechters in Amerika. Maar ook in Vlaardingen wordt op hoog niveau getraind. Hiervan getuigt de lange en verre van makkelijke weg die een van onze trainers Costello 'de Spanjaard' van Steenis bewandelt. Hij vecht in Amerika bij Bellator, het mekka van de MMA vechtsport.

Heb je interesse in MMA? Kom gerust een keertje kijken en krijg een beeld van het trainen bij MMA Vlaardingen in De Polderpoort. Op zondag is er vrij sparren van 11.00 t/m 12.30 uur. Wie een kijkje in de MMA-keuken wil nemen is welkom. Je kunt je sporttenue meenemen, misschien is er een momentje vrij om ...

Polderpoort
Watersportweg 11
3138 HD Vlaardingen
Telefoon: 010-249 22 55
Fax: 010-249 22 59
Website: www.polderpoort.nl/
Website MMA: www.MMA-vlaardingen.com

1 commentaar(en) op artikel "Slagkracht in Polderpoort"

Super leuk artikel !!!

Door: Ricardo Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: