De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

ZVVS op overdekte baren

Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap Lange Baan

Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap Lange Baan

Het NJJK LB van 14 - 17 juni jl. was er een van hoogte en diepte punten. Ondanks de goede voorbereidingen en het met zorg samengestelde trainingsprogramma lukte het niet alle deelnemers om precies in dit weekend te pieken.

Maar zij hebben het afgelopen seizoen zeker laten zien dat zij bij de top van Nederland horen. Deelname aan Het NJJK is namelijk alleen mogelijk wanneer je voldoet aan bepaalde limieten. Die limieten halen is niet gemakkelijk en het is dus al een geweldige prestatie om deel te mogen nemen aan dit toernooi.

Van ZVVS behoren Jelle Bon, Sophia en Anna van Droffelaar, Nurlaylah Kartosentiko, Evelyn Liket, Jill Nai Chung Tong , Karlijn Offeringa en Wesley Zulver tot de selectie die een startbewijs verovert had.

Allen reisden zij met verschillende verwachtingen en doelen naar Eindhoven af. Karlijn nam bijvoorbeeld voor de 1e keer deel. Een spannende en indrukwekkende ervaring voor haar. Het lukt haar om een mooie pr te zwemmen op de 50 meter rugslag. Het betekende voor haar 3 x een top 10 notering, wat een goede prestatie is voor een debutante.

Jelle Bon zwom het hele toernooi rond zijn eigen tijd, op de 200 meter rugslag wist hij zijn snelste tijd wel  te verbeteren. Van de 6 afstanden die hij heeft gezwommen, kan hij 4 top10 noteringen bijschrijven binnen het sterk bezette veld van zwemmers in de junioren 3 categorie.

Jill had dit NJJK een zwaar programma met wel 8 afstanden te voltooien. Het lukte haar toch om ook tot de top 10 door te dringen op de 100 en de 50 meter schoolslag en op de 50 meter vrije slag.

 Voor Sophia van Droffelaar was het de 2e keer dat zij mee mocht doen aan het NJJK.  Op de 100 en 200 meter vrije slag boekte Sophia succes. Zij behaalde met haar twee  pr's helaas niet het podium, maar wel twee keer een vijfde plek. Op de 200 en de 400 meter wisselslag en de 200 meter vrije slag wist zij haar plek binnen de top 10 te behouden.

 Wesley liet zien dat hij een topper is op zijn favoriete schoolslag. Hij werd Nederlands kampioen op de 50 meter schoolslag, 2e op de 100 meter schoolslag en 6e op de 200m
 schoolslag. Daarnaast kan hij nog wel meer dan alleen de schoolslag want ook  op de 200m  wisselslag en de 200 meter vrije slag eindigde hij binnen de top 10.        

 Ook Evelyn Liket was aanwezig in Eindhoven voor een aantal afstanden. Met haar 50m rug wist ook zij de top 10 van Nederland  te bereiken.

 Nurlayla mocht voor 1 afstand naar Eindhoven en met haar tijd wist ze zich ook in de top 10 te plaatsen.

Natuurlijk was ook Anna van Droffelaar present tijdens dit zwemtoernooi en zij heeft wederom laten zien dat zij vele malen de beste van Nederland is bij de junioren 3 meisjes. Op 8 van de 9 afstanden die zij zwom werd zij Nederlands Kampioen (50m, 100m en de 200m vrij, 50m,100m en 200m schoolslag, 200m wisselslag en de 100m rugslag), zilver was er voor haar op de 50 meter rugslag. Met haar tijd op de 50 meter schoolslag en 50 meter vrije slag vestigde zij een nieuwe kampioenschap record. Door haar goede prestaties werd zij binnen haar leeftijdscategorie uitgeroepen.

Het waren 4 mooie dagen die mede dankzij de trainers Marc Catsburg en Danny Zulver weer tot een mooie herinnering gemaakt zijn. Bedankt en op naar de volgende wedstrijden.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: