De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

DVO ' 32 - Leonidas 1-0

Na moeizame zege nacompetitie

Na moeizame zege nacompetitie

DVO’32 heeft zaterdag 26 mei Leonidas uit Rotterdam/Schiebroek verslagen en is geplaatst voor de 1e ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Een prestatie van formaat van de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf die na het kampioenschap vorig seizoen in de 4e klasse wederom een promotie kans krijgt.

De wedstrijd onder tropische omstandigheden was het aanzien nauwelijks waard. DVO kwam niet in zijn normale spel en Leonidas met een paar Euromastlange verdedigers roeide elke bal lang en hoog weg: kick and rush. Er zat geen enkele gedachten achter, maar de vele lange ballen kwamen verbazingwekkend vaak bij een Rotterdammer terecht.

DVO leek te angstig om te aanvallend te spelen en zoals in de uitwedstrijd ( 3-1 verlies) in het Rotterdamse mes te lopen. Zo ontspon zich een trage wedstrijd zonder echte kansen met DVO in balbezit en Leonidas afwachtend.

Na een goed half uur scoorde Tim Kievit in de rebound nadat Diego Remondo Gomez, die de bal doorgekopt zag door Gert Jan van der Veen, nog op de Leonidas-keeper was gestuit, de verdiende 1-0. De ban gebroken.

Tussendoor werd de Leonidas-grensrechter nog weggestuurd na herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter en moest de Vlaardingse keeper Ruben Verboon nog met een uiterste safe de 1-1 voorkomen, nadat verdediger Mark Verkade de knikker totaal verkeerd op zijn hoofd kreeg.

In het 2e bedrijf hikten de Vlaardingers tegen aanvallen (Lees: de voorsprong uitbreiden) en de 1-0 verdedigen aan. Leonidas kreeg 2 dotten van kansen, maar de rebound na weer een redding van keeper Ruben Verboon werd tegen Robin den Breems aangeschoten. Drie minuten daarna werd een grote Rotterdamse kans ternauwernood geblokt.

Tussendoor een goed genomen vrije trap van Diego Remondo Gomez. Centrale verdediger Roan Durinck kopte net naast. Leonidas was op, de laatste fase, bij DVO was de noodzaak om aan te vallen verdwenen.

Spits Herve Makuka werd met alle middelen afgestopt maar de scheidsrechter gedoogde. Het mooie weer indachtig? De rechtsback van Leonidas werd na de gele kaart tot rust gemaand, maar verliet zwaar opgefokt met rood het veld. Zijn ploeggenoten moesten hem zelfs naar de kleedkamer begeleiden. DVO had er geen boodschap aan en trok de overwinning naar zich toe. Als promovendus rest een smakelijk toetje: Nacompetitie.

Volgende week in en tegen (Rijnmond) Hoogvliet. Met de zon weer hoog aan dehemel?

Scoreverloop: 31e 1-0 Tim Kievit
Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Roan Durinck, Diego Remondo Gomez, Reinier van der Veen, Walter Zomervrucht (c), Gert Jan van der Veen, Robin den Breems (73e Mitchel vd Windt), Herve Makuka, Tim Kievit

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: