De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Groot, groen en geweldig

Broekpolder en sportliefhebber

Broekpolder en sportliefhebber

Het eerste exemplaar van de tweede editie Fit Vlaardingen Magazine werd gisteren in een zonovergoten Broekpolder overhandigd aan demissionair wethouder Ruud van Harten. ,,Veel Vlaardingers beseffen niet wat er allemaal mogelijk is in de Broekpolder", aldus Olaf Hanno, initiatiefnemer van het magazine en algemeen directeur van Sportcentrum Vlaardingen en de Polderpoort.

Vlaardingen is een nieuw magazine rijker. De naam? 

Het nieuwe blad is gratis verkrijgbaar bij onder meer het stadhuis, de Polderpoort, 't Hart Optiek, Zwembad de Kulk, Museum Vlaardingen en de sportverenigingen. In de nieuwe editie worden allerlei sportmogelijkheden in 'de polder' uitgelicht. Van survival en mountainbiken tot zwemmen en hockeyen.

,,Van critici hoorde ik dat ik een overkoepelend onderwerp moet kiezen per uitgave, dus kwam ik al gauw bij de Broekpolder terecht", vertelt Hanno, vol lof over het Vlaardingse recreatiegebied. ,,Er is hier zo veel mogelijk, het is gewoon een uniek en geweldig gebied."

Sloep

Zelfs een 60-jarige zag ik nog als een gek omhoog klimmen

Hans van der Have

Alle verenigingen en organisaties die in het blad staan waren ook uitgenodigd bij de overhandiging van het eerste exemplaar. Per elektrische sloep van Waterpoort Vlaardingen vertrokken zij allen onder een uitbundig schijnende lentezon naar de plechtigheid. Waar een ridder, geheel in kledij van 1018, het eerste exemplaar aan de wethouder overhandigde.

Ruud van Harten was zelf verantwoordelijk voor het voorwoord van het blad. ,,Ik wil er niet alle lof voor opstrijken, maar in de afgelopen 7 jaar dat ik mij als wethouder heb ingezet, is het toch een heel mooi groen gebied geworden waar je veel kan sporten. En dat is goed te zien in dit fantastische blad."

Vanuit de sloep op de vlieten hoort zwembad De Kulk-directeur Eduard Leurs het kenmerkende getjirp van een grutto. ,,Dit is toch heerlijk, wat een prachtig gebied. De Kulk is eigenlijk de poort tot de Broekpolder", zegt Leurs half grappend. ,,We hebben de brasserie opgeknapt en binnen nu en een paar weken hebben wij ons nieuwe terras. Mensen kunnen een wandeling door de polder maken vanaf het zwembad en hier weer eindigen voor een drankje." Ook wil Leurs dat de sloep in de toekomst tot aan het zwembad kan varen.

De Mudrun Vlaardingen is eveneens vertegenwoordigd in het blad. Vanuit de sloep ziet een oplettende meevarende een sportieveling tussen de bomen in een survival werktuig klimmen. ,,Er is heel veel samenhorigheid in onze groep", vertelt Mudrun-organisator Hans van der Have. ,,Iedereen doet op zijn eigen tempo en eigen niveau mee. We hebben zat 40 plussers die meedoen met de survival run. Zelfs een 60-jarige zag ik nog als een gek omhoog
klimmen."

Hierbij een leuk filmpje van Ronald van der Bie waarin wordt terug gekeken naar de lancering van het 2de Fit Vlaardingen Magazine: https://www.youtube.com/watch?v=B9fTjYfCXHc.

Het Fit Vlaardingen Magazine kun je digitaal lezen op: www.fitvlaardingen.nl.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: