De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Anna van Droffelaar ontvangt eerste Flip Vethaak Trofee

Anna van Droffelaar ontvangt eerste Flip Vethaak Trofee

Vrijdagmorgen 2 februari vroeg werd zwemkampioen Anna van Droffelaar verrast door wethouder Arnout Hoekstra met de eerste Flip Vethaak Trofee. Tijdens haar zwemtraining bij ZVVS in de Kulk werd ze gehuldigd in bijzijn van vrienden en familie. Ze ontvangt deze sportprestatieprijs -voor én door Vlaardingers- voor de categorie topsport 2017.

De 13-jarige Anna ontving in 2017 maar liefst 22 keer goud, zes keer zilver en vier keer brons op het Nationaal Junioren & Jeugd Kampioenschappen (NJJK). In 2017 is zij toegelaten tot het regionaal trainingscentrum van de KNZB. Daarnaast zwom  Anna ook nog een Nederlands record op de 200 meter schoolslag en 50 meter vrije slag tijdens het kampioenschap op 15 december 2017.

Arnout: “Anna is een veelbelovend Vlaardings talent en ik ben ervan overtuigd dat we nog veel van haar gaan horen. Met haar prestaties in 2017 heeft ze nog meer trainingsmogelijkheden en gaat zij uitkomen voor Nederland bij internationale jeugdwedstrijden.”

Binnenkort meer sportkampioenen

Binnenkort verrast de wethouder nog drie andere sportkampioenen voor de nominaties breedtesport en buitenlandse prestatie. Met de Flip Vethaak Trofee wil de gemeente Vlaardingen sporters inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: