De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Verrassingsbezoek sportkampioenen 2017

1e Flip Vethaak Trofeeën snel uitgereikt

1e Flip Vethaak Trofeeën snel uitgereikt

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top én recreatief niveau. Binnenkort zet wethouder Arnout Hoekstra vier sportkampioenen tijdens een persoonlijk verrassingsbezoek extra in het zonnetje. Zij ontvangen als eerste de speciale Flip Vethaak trofee, de sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers.

Vlaardingers hebben in 2017 twaalf sporters dan wel coaches, teams genomineerd bij de gemeente, die kans maken op de Vlaardingse sportprestatieprijs ‘Flip Vethaak trofee’. De gemeente gaat voor 2017 de Flip Vethaak trofee overhandigen aan de hand van de categorieën: topsport, breedtesport en buitenlandse prestatie. Wie de winnaars zijn is nog niet bekend gemaakt, zij worden binnenkort verrast door een bezoek van de wethouder met de sportprestatieprijs.

Over Flip Vethaak (en zijn neef Piet de Vries)

Deze sportprijs is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter. Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de oorlog werd hij te werk gesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met zijn neef, de nu 95-jarige Piet de Vries van het gelijknamige speelautomatenbedrijf (NL-wielerkampioen en ereburger van Vlaardingen in 1947), vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.

Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen.

Rectificatie

In eerdere berichtgeving over Flip Vethaak had de gemeente Vlaardingen vermeld dat hij vierde werd tijdens de Olympische Spelen van 1936. Uit nader navraag bij de NOC-NSF blijkt dat dit niet het geval is. Zijn finishtijd is niet genoteerd. Pikant detail: na zijn actieve loopbaan is Flip Vethaak café eigenaar geworden in Vlaardinger.

2 commentaar(en) op artikel "1e Flip Vethaak Trofeeën snel uitgereikt"

Niet vierde nee. Nu doet de gemeente net alsof ze er zelf achter gekomen zijn dat deze renner niet eens in de eindstand is opgenomen. De credits zijn voor de sportredactie van Groot Vlaardingen

Door: volger Op:

bezoek gewoon eens de visboer, daar hoor je nog eens wat :-)

2012.....

https://www.facebook.com/vlaardingsebierbrouwerij/posts/360987860652193

Door: Jasper Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: