De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Vlaardingse VVD wil eind woonoverlast

Vlaardingse VVD wil eind woonoverlast

Woonoverlast kent vele vormen. Een hond die dag en nacht blaft, ernstige vervuiling in en rondom de woning, buren die laat in de nacht luidruchtige gasten over de vloer hebben. De burgemeester heeft sinds de invoering van de ASO-wet (Wet aanpak woonoverlast) de mogelijkheid om, wanneer bemiddelen en waarschuwen geen effect heeft, een boete op te leggen aan de overlastgever. Echter mist de Vlaardingse VVD op dit moment een doortastende uitvoering van deze ASO-wet. Daarom wil de Vlaardingse VVD dat de gemeente een regisseur woonoverlast aanstelt.

 De ASO-wet is een initiatief van de VVD en met deze wet kan minder ernstige, maar soms zeer vervelende overlast worden aangepakt. VVD-Lijsttrekker Bart Bikkers: ‘Dankzij deze ASO-wet zijn er meer mogelijkheden om overlast gevende buren aan te pakken. Wanneer hier echter geen actief beleid op gevoerd wordt en de regie ontbreekt, zijn de aso’s de lachende derden.’

De ASO-wet geldt voor zowel koop als huurwoningen.  Bij een huurwoning moet de verhuurder eerst het nodige toen tegen de overlast. Een woningcorporatie kan tenslotte via het huurcontract druk uitoefenen op de overlastgever. Voor overlastgevers in koopwoningen geldt dit niet en verwacht de Vlaardingse VVD een actievere rol van de gemeente.

De Vlaardingse VVD ontvangt signalen dat buren van overlastgevers door de gemeente en de politie van het kastje naar de muur gestuurd worden. Een enkele keer worden overlastgevers uit hun huis gezet, maar vaak is dit middel te zwaar. ‘Er is geen regie, maar de gemeente zou door actief de ASO-wet uit te voeren veel overlast voorkomen’, aldus Bikkers. Direct na de verkiezingen op 21 maart zal de Vlaardingse VVD dan ook pleiten voor het aanstellen van een regisseur woonoverlast. Bikkers: ‘Vlaardingen is een ongelooflijk gave stad om in te wonen, maar we mogen onze gewone Vlaardingers niet links laten liggen.’

4 commentaar(en) op artikel "Vlaardingse VVD wil eind woonoverlast"

Als iedereen wat beter naar zijn/haar buurman/vrouw zou luisteren zou de wereld er een stuk mooier uitzien

Door: Pollie Op:

Overlastgevers zijn vaak mensen met de grootste bek. En die winnen altijd. Buren durven niks te zeggen.

Pas een verhaal van een kennis aangehoord. Is maar verhuisd omdat de Poolse buren het nodig vinden om tot diep in de nacht keiharde muziek te draaien, te gillen en te schreeuwen. Dag in. Dag uit. Er is niets tegen gedaan en vragen of het zachter kon werkt niet.

Dus maar verhuisd naar een andere huurwoning met een huur die € 350,- hoger is dan de oude huur.

Een woonregisseur. Ach. Kansloos project.

Tokkies winnen altijd. Tokkies rule the world

Door: Reinier Op:

Mooi verhaal. Ik geloof het alleen niet zo

Door: Pollie Op:

Onzin wet die makkelijk misbruikt kan worden in ordinaire lang slepende buren ruzies. Maak gemene zaak met 1 of meerdere buren en klaag je niet populaire buurman aan met valse getuigenissen. Vroeger kwamen zo heksen op de brandstapel!

Door: Rogier Mars Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: