De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Hans Versluijs incasseert

Uitreiking Penning stad Vlaardingen

Uitreiking Penning stad Vlaardingen

Hans Versluijs heeft op woensdag 20 juni jl. de Penning van de stad Vlaardingen uitgereikt gekregen door burgemeester Annemiek Jetten. De uitreiking vond plaats in de raadszaal van het stadhuis in Vlaardingen tijdens zijn afscheidsreceptie als wethouder.

In 2006 is Hans Versluijs gevraagd om naast mevrouw Anny Attema de tweede wethouderspost te gaan vervullen namens de PvdA. Hij kreeg een zware portefeuille met daarin onder andere Bouwen en Wonen. Een aantal maanden na zijn installatie werden onder zijn leiding de contouren van “Aktieplan Wonen” geboren. Het uiteindelijke Actieplan Wonen is uniek voor Nederland en in de regio, maar ook daar buiten is veel belangstelling getoond voor dit plan met een looptijd van 30 jaar. Ook heeft hij veel bijgedragen aan het bevorderen van burgerparticipatie. Hij was als projectwethouder verantwoordelijk voor de uiteindelijke renovatie van het stadskantoor en hij heeft zich ingezet voor de viering van het huidige feestjaar 1000 jaar na de Slag bij Vlaardingen. Na 12 jaar wethouder te zijn geweest, heeft Hans Versluijs nu afscheid genomen, samen met oud-wethouders Cees Oosterom en Ruud van Harten. 

Cees Oosterom was wethouder van 2006 tot 2007 en van 2010 tot 2018. Hij had o.a. de portefeuilles Sociale Zaken en Zorg. Ruud van Harten was wethouder van 2011 tot 2018 en heeft zich onder andere ingezet voor de portefeuille Verkeer en Duurzaamheid. Bert van Nieuwenhuizen zal ook niet terugkeren als wethouder, maar omdat hij nog actief blijft als raadslid wil hij geen bijzondere aandacht schenken aan zijn vertrek als wethouder.

De fractievoorzitters van de PvdA uit de periode 2006 tot en met 2018 hebben gezamenlijk voor Hans Versluijs een aanvraag ingediend voor de Penning van de Stad Vlaardingen. Deze aanvraag is in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders aan de orde geweest. Het college heeft besloten de Penning van de stad Vlaardingen aan Hans Versluijs toe te kennen voor zijn inzet en al zijn verdiensten voor de stad Vlaardingen.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: