De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

ONS.Vlaardingen streeft naar raadsakkoord

ONS.Vlaardingen streeft naar raadsakkoord

Vlaardingen - ONS.Vlaardingen is afgelopen woensdag de grootste partij van Vlaardingen geworden. Democratisering is een belangrijk punt in het programma van de partij, en ook in dat van veel andere partijen.

Daarom wil ONS nu samen met de andere partijen politieke vernieuwing zo snel mogelijk handen en voeten geven.

Raadsprogramma
Frans Hoogendijk van ONS streeft als verkenner niet naar een coalitieakkoord, zoals tientallen jaren lang de gewoonte was. Het doel is nu om met zoveel mogelijk partijen te komen tot een raadsprogramma, waarin ook punten komen van partijen die niet deelnemen aan het college.

Zo ontstaat een zo breed mogelijke coalitie, die duidelijk maakt dat er op een andere manier politiek bedreven gaat worden.

Centraal
Hoogendijk: .”Wij willen de burger volledig centraal gaan stellen. Ieder besluitvormingsproces zal wat ons betreft vanaf nu beginnen bij de inwoners. Echt luisteren naar wat er speelt in de wijken en in de stad.”

Bij elkaar
Komende zaterdag komt de nieuwe gemeenteraad voor een eerste kennismaking bij elkaar. ONS.Vlaardingen zal dan de overige partijen informeren over hoe de partij de totstandkoming van een raadsprogramma ziet.

Openbaar
Komende maandag is er om 20.00 uur op het stadhuis een openbare bijeenkomst, waarin de lijsttrekkers met elkaar praten over de betekenis van de verkiezingsuitslag en het verkennings- en formatieproces.

Hoogendijk wil daarbij een externe adviseur inzetten. Deze zal maandag worden voorgesteld.

14 commentaar(en) op artikel "ONS.Vlaardingen streeft naar raadsakkoord"

Ieder besluitvormingsproces zal beginnen bij de burger? Hoe moet ik dat nou weer zien? Krijgen we elke week een vragenlijstje om in te vullen en gaan de meeste stemmen gelden? Op papier? Per internet?

Waanzin. Dat gaat niet lukken want je kunt de besluitvorming niet bij de inwoners neerleggen, hoe aandoenlijk democratisch dat ook klinkt. Politieke beslissingen moeten door politici gemaakt worden, daar is onze democratie op gestoeld en zo kan het ook het beste blijven.

Nee Frans, ga maar fijn een coalitie vormen, ga maar kijken wie er met jullie wil gaan regeren in Vlaardingen. Dan kom je jezelf nog wel een paar keer tegen

Door: Pollie Op:

Alsof je het iedere burger naar de zin kunt maken, dit wordt niks. Externe adviseur inhuren?? We zijn nog niet eens begonnen, hebben nog niks gedaan en we huren al in.

Duurt ongeveer 4 jaar voordat er een raadsprogramma is, kunnen we gelukkig weer gaan stemmen.

Door: Centrum Op:

Ieder besluitvormingsproces bij de burger...en ik maar denken dat de gemeenteraad een representatieve vertegenwoordiging van de inwoners is....voor niks mn stem uitgebracht dus

Door: Tina Rossem Op:

Tina, ze durven zelf de verantwoordelijkheid niet aan, daarom proberen ze die weer terug neer te leggen bij de burger. Wat een zielige bende is dat ONS.Vlaardingen toch. Een enorme muil opzetten tijdens de campagne en dan terugkrabbelen als het op beslissingen nemen aankomt. Wat komt er terecht van al hun ambities? Op deze manier niet zoveel, want als het niet lukt kunnen ze altijd de burger de schuld geven

Door: Pollie Op:

Het toont inderdaad van weinig eigenstandigheid en dan zwijg ik nog over het plan om een extern adviseur in de arm te nemen die Frans moet bijstaan. Koudwatervrees, gebrek aan politieke empathie of gewoon bang om op je smoel te gaan? Lijkt gevalletje geen eigen verantwoordelijkheid te willen nemen en verschuilen achter de rug van anderen.

By the way, op 19 maart jl. kondigde Frans K. op dit medium aan zijn voorspelling onverwijld na de verkiezingen kenbaar te maken. Ik heb nog niets gelezen. Glazen bol kapot?

Door: Tina Rossem Op:

Ik denk dat z'n medium het heeft laten afweten

Door: Pollie Op:

Zuur en pruim hier aan het woord?

Door: Haringkop Op:

Kijk Haringkop, het is niet normaal dat een partij op dag 1 al de handdoek gooit en het hele besluitvormingsproces wil gaan uitbesteden. Dat is een teken van zwakte. Dan kunnen ze net zo goed hun verkiezingsprogramma aan de wilgen hangen en een 'u vraagt, wij draaien'-programma daarvoor in de plaats zetten. Zoals ik al zei, ze kunnen best wel heel hard aan de zijlijn schreeuwen maar ze zijn heel erg bang te falen nu iedereen van ze verwacht eens echt wat te gaan presteren. Dan gaan ze zelfs tegen hun eigen motto in, dan is het niet meer 'De gemeente is er voor u. Niet andersom', dan is het 'U bent er voor de gemeente. Wij weten niet wat we moeten doen'

Door: Pollie Op:

Voor aanvang verkiezingsavond de voorspelling gegeven aan burgemeester Jetten en een aantal fractievoorzitters. Fijn te horen dat de Tina en Pollie er ook prijs op stellen. Het aantal voorspelde zetels: voor de een meer dan voor de andere partij.

Vlaardingen 2000 2.8

Socialistische P 4.8

PvdA 2.9

D66 3.4

CU / SGP 3.1

AOV 2.8

Groen Links 3.3

ONS VLD 3.9

CDA 3.7

Stadsbelangen 0.8

VVD 1.9

Beter voor Vld 0.4

Door: Frans Kuil Op:

@Haringkop. Nee hoor, geen zuur noch pruim, gewoon realiteitszin. Dat ik niet idolaat van ONS ben is genoegzaam bekend maar het volk heeft hier "gesproken". Dat respecteer ik. Ik constateer slechts dat ONS een schijnbare democratie wil scheppen terwijl het een zuiver weglopen is van verantwoordelijkheden en het uitvoeren van een opdracht waarvoor je bent gekozen en de raad is ingesteld. Enfin beste Haringkop jij mag Frans cum suis gaan influisteren wat besloten moeten worden. Wellicht wordt je door hem gevraagd zijn lokale politieke geweten te worden maar let op dat je je wel moet verantwoorden aan hem, iets dat hij zelf lijkt te willen nalaten.

Door: Tina Rossem Op:

Dank je Frans. Had je voorspelling in een door de notaris verzegelde enveloppe gedaan? Je hebt zulke korte lijntjes met de politiek alhier dat ik benieuwd ben of mevr. Jetten en de fractievoorzitters je inzet hebben gewaardeerd, althans een reactie hebben gegeven. Ook benieuwd op grond waarvan je zulke vaststellingen hebt gedaan dat je zelfs zo gedetailleerd tot achter de komma zetels heb geprognosticeerd. Daarvoor moet je een uniek inzicht en rekenkundige methode hebben gehanteerd.

Door: Tina Rossem Op:

Hey grote vrienden en gelijkgestemden van ONS, hebben jullie nog een zeteltje voor mij? Anders mischien een ADMINISTRATIEVE functie?

Groeten Reinald,

Door: Reinald Don Op:

Ik heb het nu een paar weken gevolgt het commentaar van vier reageerders op de vlaardinger.

Maar wat ben ik geschrokken van de azijnpissers nul toegevoegde waarde van deze malloten.

Pollie

Tina van rossum

Westwijker

Centrum

Waarschijnlijk te laf om de eigen namen te gebruiken ik wordt ronduit misselijk van deze fake namen.

Door: Mevr de jong. Op:

Goh, dat zijn precies de reageerders die niet zo'n vertrouwen hebben in ONS.Vlaardingen. Net als alle andere partijen in de Vlaardingse raad, trouwens.

Hoe weet ik dat u echt Mevr de jong heet? Kunt u zich legitimeren? Zou het mij wat kunnen uitmaken wat uw echte naam is? Het gaat toch om wat er geschreven wordt, niet wat de naam can de schrijver is?

Door: Pollie Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: