De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Veel nieuwe namen

Nieuwe raad geïnstalleerd

Nieuwe raad geïnstalleerd

Net als bij de Olympische Spelen (koud of warm) worden binnen, in dit geval, de lokale politiek winnaars in het zonnetje gezet. Een vierjaarlijks terugkerend feit. De winnaars van een plak worden na afloop van hun prestatie door vorst of vorstin geëerd en van een lintje voorzien. Politiek is een andere tak van sport. Daar worden de prijzen (minimaal een contract voor vier jaar) voorafgaande de Tour de Force Politique uitgereikt. Dat lijkt vreemd, maar heet een stimulans te zijn.

Donderdagavond 29 maart was het weer zover. De ‘Dat verklaar en beloof ik’ en ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig’ zinnetjes vliegen je in hoog tempo 35 keer om de oren. Wat deze eed waard is? Niet in alle gevallen evenveel. Onderweg zijn er allerlei verlokkingen waaraan het raadslid weerstand dient te bieden, een lastige morele klus. Hopenlijk zijn alle 35 raadsleden bestand tegen de soms verleidelijk laag liggende drempel.

De 35 die aan de uitdagende klus, Vlaardingen voort te stuwen tot grote hoogte, mogen beginnen zijn op alfabetische volgorde:

Raadsleden
Akça, S. (Salih) - BVV
Bikkers, B.T. (Bart) - VVD
Boers, R.P. (Ron) – ONS.Vlaardingen
Bongers, R.A. (Robin) - GL
Claessen, L.W.M. (Leonie) - VVD
van Haren, R. (Raymond) – VV2000/LV
van Harten, R. (Ruud) – CU/SGP
Hoekstra, A.J. (Arnout) - SP
Hogewoning, J.W. (Josette) – ONS.Vlaardingen
Hoogendijk, F.G.C. (Frans) – ONS.Vlaardingen
de Jong, D. (Désiree) - AOV
Jongejan, Y.J.Y. (Yenice) – D66
van Kalken, L. (Lianne) - GL
Kegel, K. (Koen) – D66
Kerkhof, M. (Marcel) - SP
Kloosterman, A. (Nol) - AOV
Leeman, P. (Peter) - SBV
Molenaar, A.M. (Rianne) – VV2000/LV
van Nieuwenhuizen, L.A. (Bert) – D66
van Pienbroek, D.C. (Erik) – CU/SGP
Silos-Knaap, J.J. (Jacky) - CDA
Solleveld, S.D. (Stefanie) - PvdA
Somers-Gardenier, I.M. (Ivana) – VV2000/LV
Thiel, T.A. (Tim) – ONS.Vlaardingen
Thommis-Visser, M.M. (Marieke) - CDA
Trooster, B.E. (Ben) - BVV
van Unen, M.M. (Marco) - BVV
Venema, C.T. (Corné) - CDA
Versteeg, N. (Nel) - PvdA
Vink, K.C. (Kasper) - SP
Voorburg, N. (Neill) - GL
Vuijk, B. (Ben) – ONS.Vlaardingen
Wijbrands, R.G. (Roos) – ONS.Vlaardingen
Wijker, I.E. (Ingrid) - SP
van de Zande, R. (Ruben) – VVD

Van deze groep zullen naar alle waarschijnlijkheid nog vijf namen verdwijnen. Dat zijn degenen die als wethouder de komende periode mogen optimaliseren, zij worden opgevolgd door de volgende in lijn van dezelfde partij.

Tot slot enige wijze woorden van burgemeester Annemiek Jetten. Zij waarschuwde de raadsleden op Jeugdjournaalachtige toon dat het lidmaatschap onder andere bestaat uit het lezen en bestuderen van alle stukken. Ze vergat er helaas bij te zeggen dat je er als raadslid beter aan doet je gezicht regelmatig in de stad te laten zien, te proeven wat er speelt; dat werkt, zoveel is zeker.

Nu is het wachten op een nieuw college. Pas dan kan deze raad vol gas geven.

7 commentaar(en) op artikel "Nieuwe raad geïnstalleerd"

De gemeenteraad van Vlaardingen, beter bekend onder noemer list en bedrog is weer compleet. Wat een feest zal het worden.

Door: De Vlaardinger Op:

Zo zou ik het niet willen noemen! Hoewel, daarom toch een vraag aan Jacky, Lianne en de griffier: Verklaar u eens nader hoe GroenLinks met, welleswaar maar 3 stemmen meer(2414) boven die van 2411 voor het CDA in de publicaties in rangvolgorde op plaats 5 terecht komt met 8,48% van de stemmen en CDA op plaats 4 met 8.55% van de stemmen. Moet dit, gezien het verschil in aantallen, niet net andersom zijn?

Door: Frans Kuil Op:

Nog geen rapport van Bert gezien in de media, het zou openbaar worden? Is er nog een verslag van die onvergetelijke maandagavond??

Door: Centrum Op:

Frans (en Arnout met bakje wisselgeld) nemen het voortouw morgenavond. Slecht voor de sp denk ik, maar we moeten verder. Het is niet anders.

Door: Centrum Op:

Ach Centrum, niet zo somber, het zal allemaal wel meevallen. Denk ik.

Want, wat is er nu eigenlijk aan de hand? De partijen hebben nog steeds geen vertrouwen in ONS.Vlaardingen en ze willen dan ook eerst het resultaat van het onderzoek naar de integriteit afwachten voordat ze een raadsakkoord willen sluiten. Frans wilde zo graag eerst een akkoord en daarna pas een college gaan vormen, maar dat gaat veel te lang duren op deze manier. Dus nu moeten Frans en Arnout elk gaan informeren om zo snel mogelijk een coalitie te gaan samenstellen.

Het zou wel erg vreemd zijn als nu ineens ONS.Vlaardingen het wel zou lukken om een coalitie te gaan vormen. Je gaat immers niet met een partij die je niet vertrouwt de verantwoordelijkheid voor het bestuur van een stad nemen.

Het zal de SP veel sneller lukken een coalitie met 5 andere partijen te vormen dan ONS.Vlaardingen met 4 andere partijen. Let maar op Centrum, over een week of zo staat Arnout met een grote grijns op de foto met Ben, Lianne, Bart, Ivana, Jacky en/of Koen. En staat Frans op Facebook te mopperen dat het allemaal niet eerlijk is.

In Barendrecht ziet het er naar uit dat de grootste partij (14 van de 29 zetels) niet in de coalitie komt, dus waarom zou ONS.Vlaardingen dan wel in de coalitie moeten komen? Het gaat uiteindelijk om vertrouwen en om andere dingetjes zoals wederzijds respect en goeie omgangsvormen, dingen waar het nogal wringt met ONS.Vlaardingen

Door: Pollie Op:

En vooral wat die laatste commentaarregel betreft: bij Pollie ook!

Door: Prikkenbijter Op:

Prikkenbijter, dus omdat ik ONS.Vlaardingen niet vertrouw ontbreekt het mij aan respect en goede omgangsvormen. ONS.Vlaardingen gedraagt zich respectloos naar grote delen van de bevolking. Ze krijgen van mij dus het respect wat ze verdienen: geen

Door: Pollie Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: