De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

ONS.Vlaardingen is het zat

Niet nóg meer MOE-landers

Niet nóg meer MOE-landers

Vlaardingen - Er moeten geen Polenhotels komen in de VOP en aan de Zwanensingel. Dat vindt de fractie van ONS.Vlaardingen. Vanavond houdt wooncorporatie Waterweg Wonen een infoavond over huisvesting in de Elementen aldaar.

Schattingen wijzen uit dat er inmiddels tussen de 5.000 en de 8.000 Oost-Europeanen in Vlaardingen wonen. Daarvan werkt er hoegenaamd niet een in Vlaardingen. De meeste van die arbeidsmigranten zijn hier tijdelijk. Dat betekent dat zij hun verdiende geld grotendeels meenemen of overmaken naar hun thuisland, en dat zij geen stimulans hebben om de Nederlandse taal te leren en verder te integreren. Daarnaast zorgen veel Moelanders voor woonoverlast waartegen de gemeente en de corporaties niet willen of kunnen ingrijpen.

Het zeer grote aantal Moelanders is slecht voor de sociale cohesie in de stad, die toch al onder druk staat door de belabberde integratie van veel groepen inwoners, aldus ONS.Vlaardingen.

De partij heeft op Facebook een poll geplaatst met de stelling dat Vlaardingen inmiddels wel genoeg Oost-Europeanen heeft gehuisvest.

2 commentaar(en) op artikel "Niet nóg meer MOE-landers"

Ik ben zeer benieuwd wat daadwerkelijk het resultaat van jullie actie zal zijn.

Door: J. Nachtegaal Op:

Schop dat vulles dat zich niet wenst aan te passen er toch eens uit. Met name die kut turken en marokkanen. Viezer en onaangepast volk bestaat er niet. Krijgen die polen misschien wel een eerlijke kans.

Door: De Wit Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: