De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Grieven, maar bovenal verzoenende toon

Lijsttrekkersbijeenkomst stadhuis

Lijsttrekkersbijeenkomst stadhuis

Op woensdag 3 april, twee weken na de gemeenteraadsverkiezingen, verschenen de twaalf lijsttrekkers, griffier Etiënne Hesen, voorzitter Klaas Terpstra en verkennen Bert Blase op de lijsttrekkersbijeenkomst in de raadszaal van het stadhuis. Doel: de aanbevelingen van Blase en elkaars DNA doorlichten.

Middelpunt van de bijeenkomst was de eerste aanzet geven tot de vorming van een coalitie en, in een later stadium, het college. Er lag aanvankelijk een wat matte sfeer rond de carrévormige tafel. Aftasten de boodschap.

Het door Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen) geopperde raadsakkoord kreeg bescheiden bijval. Zijn gespannen houding ten opzichte van Arnout Hoekstra (SP) leek als sneeuw voor de zon gesmolten.

Kernwoorden waren: samenwerking, water bij de wijn, elkaar respecteren. De aanvankelijke controverse tussen de SP en ONS lijkt vooralsnog niet breder dan een menselijk stapje. Overbrugbaar, dus.

‘De deur richting ONS staat open,’ aldus Hoekstra. Andersom lijkt dit ook van toepassing. Kwesties als integriteitsonderzoeken, een giftenlijst en de toekomstige aanloop richting verkiezingen 2022 passeerden eveneens de revue.

Bart Bikkers (VVD) wilde, na het maken van enige kanttekeningen, snel formeren. Een wens die door meerdere partijen werd geuit. Weg met alle kinnesinne, onderling respect en betrokkenheid van alle partijen waren wensen. De ideeën goed, mag de praktijk in de toekomst alle ideële opties vormgeven.

Ben Trooster (Beter Voor Vlaardingen) had aan de 100% positivisme lak. Hij leverde als enige kritiek richting ONS en stelde dat de partij het verkiezingsprogramma van BVV had overgeschreven. Frans Hoogendijk riposteerde de kwestie door te stellen dat de nummer drie op de lijst van BVV 3,5 jaar bij zijn partij zat en dat er dan ideeën doorsijpelen.

Bert Blase werd tot slot bedankt voor zijn inzet. Zijn inbreng werd verwoord als “baanbrekend” en “werkbaar”. Zeker zijn rol als scheidsrechter afgelopen weken werd geprezen.

Wordt snel vervolgd. Het formeren kan beginnen.

10 commentaar(en) op artikel "Lijsttrekkersbijeenkomst stadhuis"

Mooi. Stap 1 is gezet om Vlaardingen positief te veranderen en wordt vervolgd.

Door: Nicky priem Op:

Jammer dat de zgn journalist niet het antwoord van Dhr Trooster er ook nog even bij vermeld hier op de aantijging van Dhr Hoogendijk over het partijprogram. Maar naast een insider bij Omroep Vlaardingen is ook "de Vlaardinger" niet helemaal neutraal wat betreft ONS. Heb ze beiden gespot in het filmpje van ONS uit de wijnbar na de overwinning. Dat mag en kan prima maar wel graag de feiten weergeven zoals ze zijn. Als onafhankelijk mediakanaal of is de Vlaardinger dat niet ?

Door: Centrumbewoner Op:

Zal moeilijk worden maar het volk heeft gekozen als SPer vind ik toch jammer dat het de tweede partij is geworden gaat goed komen geven en nemen . over vier jaar zijn jullie weer eerste .

Door: Ingrid Op:

Laten we nu niet de illusie hebben dat er geen coalities gevormd zijn. Via de wandelgangen heb ik al vernomen dat de SP zoekt naar een coalitie met de VVD/D66/CDA en GroenLinks. Tel hier nog de CU/SGP of PvdA bij op en je hebt een coalitie dat voor gericht is op landelijke partijen. Dit gaat gebeuren, wacht maar af.

Door: Willem de R. Op:

Beste Centrumbewoner,

De holle retoriek van de heer Trooster is simpel te weerleggen. De nummer 3 op de lijst van Beter voor Vlaardingen heeft in oktober toen nog als beheerder van de website van ONS.Vlaardingen het afgeronde verkiezingsprogramma van ONS openbaar gemaakt door deze te publiceren. Deze heb ik later weer verwijderd omdat over de inhoud nog een redactieronde moest gaan. Ook heb ik als campagneleider besloten dat het moment om deze te publiceren op een later tijdstip moest plaatsvinden. De opmaak - en extra aanvullingen - heb ik toegevoegd.

Kortom, het is onzin dat Beter voor Vlaardingen het plan eerder gereed had. Ben Trooster was juist volledig op de hoogte van de inhoud van ONS programma, niet andersom.

Door: Tim Thiel Op:

Centrumbewoner: ik heb die bewuste avond gesproken en gezeten bij onder meer: VVD, CDA, BVV en dus ONS. Dat er wordt gefilmd, dat is van alledag. Kan ook anonieme reactionairen gebeuren. Dus: pas maar op. Zo eerst de Internationale maar weer eens opzetten.

Door: Peter Joore Op:

Jammer dat de zogenaaamde centrumbewoner niet zijn werkelijke naam vermeld waarschijnlijk heeft hij veel te verbergen.

Door: r.glimmerveen Op:

Jammer dat Ron niet inhoudelijk reageert

Door: Pollie Op:

What a waste of time. Dit gaat hem niet worden heer Blase.

Als ONS toch dat programma heeft overgeschreven kunnen ze net zo goed samen in het college gaan zitten, wat zijn dan nog de verschillen, en aanvullen met CDA-VVD-D66-VV/Leefbaar.

Dat zijn er 21. Dan hebben we 4 jaar rust in de tent en zijn we van die linkse schreeuwers af.

Door: Toon.v.Y Op:

Hoekstra en kornuiten draaien hun achterste tot de juiste richting en laaten zich naaien door elke willekeurig toekomstig raadslid.

Geniet ervan Arnoud!

Door: A. Nus Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: