De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

CDA, D66, GroenLinks en Leefbaar

‘Lagere onroerendezaakbelasting verenigingen’

‘Lagere onroerendezaakbelasting verenigingen’

VLAARDINGEN – Vrijwilligersorganisaties zouden minder onroerendezaakbelasting moeten betalen. Daarmee kunnen de organisaties de contributies betaalbaar houden. Zo kunnen ook minder draagkrachtige Vlaardingers blijven sporten en deelnemen aan culturele activiteiten. Mochten CDA, D66, GroenLinks en VV2000 Leefbaar Vlaardingen een uitnodiging krijgen voor de collegeonderhandelingen, dan zullen zij dit punt daar inbrengen. Dat hebben de vier partijen afgesproken.

Directe aanleiding is de duurzame nieuwbouw van de scoutinggroepen in de Broekpolder. Zij verhuizen vanwege de komst van de Blankenburgtunnel. De kosten van de nieuwbouw kan Scouting betalen door een bijdrage van Rijkswaterstaat, van de gemeente Vlaardingen en uit diverse andere subsidies. In de nieuwe situatie moet Scouting jaarlijks wel meer aan onroerendezaakbelasting betalen. CDA, D66, GroenLinks en Leefbaar willen de organisaties hierin tegemoetkomen. Dat kan door een lager belastingtarief of door hogere subsidies. De huidige, door de gemeenteraad goedgekeurde begroting laat daarvoor dit jaar geen ruimte, maar de komende jaren zou dat kunnen veranderen.

De vier partijen vinden wel dat een verlaging van de onroerende zaak belasting of subsidieverhoging dan ook moet gelden voor een aantal andere organisaties die met vrijwilligers werken en zich meetbaar inzetten om minder draagkrachtige Vlaardingers te laten deelnemen aan hun activiteiten. De vier partijen willen daarbij vasthouden aan de gemaakte afspraak tussen het college en verenigingen dat bij nieuwbouw of renovatie duurzaamheid altijd een uitgangspunt is.

CDA, D66, GroenLinks en Leefbaar willen zich hard maken voor een onderzoek naar de kosten van een verlaging van de onroerendezaakbelasting of een algemene subsidieverhoging voor verenigingen. De aspecten duurzaamheid en wijze van omgang met het verenigingsleven maken daarvan een integraal onderdeel uit. Van een dergelijke verlaging kunnen veel verenigingen, en daarmee hun leden – en hun kinderen - voordeel hebben.

4 commentaar(en) op artikel "‘Lagere onroerendezaakbelasting verenigingen’"

Ja hoor en weer beloven deze partijen wat als ze maar stemmen krijgen. Anders hoor je ze niet Mijn stem.krijgen ze niet gr theo

Door: theo zandvliet Op:

Haha stem lekker op ONS.

www.onsvlaardingen.com

Lekker betrouwbaar en beloven gouden bergen, oja dan moeten ze wel de grootste worden.. Succes ermee Theo

Door: Marijke V. Op:

Volgens de gemeentewet mag er niet in doelgroepen worden gedifferentieerd. In de (landelijke) wet is geregeld dat voor kerken een uitzondering is gemaakt. De enige mogelijkheid is de wet veranderen, maar dat moet dus landelijke gebeuren. Gemeentelijk kan je slecht slechts via subsidies de verenigingen tegemoet helpen.

Door: Tjeerd Teijema Op:

Beste Tjeerd, het CDA vraagt hier landelijk aandacht voor incl. het evt. aanpassen van de geneentewet! https://www.cda.nl/actueel/nieuws/cda-wil-lagere-ozb-voor-sportverenigingen/

Door: Marieke Thommis Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: