De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Kamerleden PvdA en VVD: 'Gesprek met bewoners Marathonweg'

Kamerleden PvdA en VVD: 'Gesprek met bewoners Marathonweg'

Op vrijdag 9 maart komen Tweede Kamerleden Gijs van Dijk (PvdA), Remco Dijkstra (VVD) en VVD Statenlid Frits Paymans naar Vlaardingen om met de ‘Vereniging Leefbaarheid Marathonweg en omgeving’ in gesprek te gaan over de problematiek rondom de Marathonweg. Beide Kamerleden zijn woordvoerder op het dossier Infrastructuur.

Nadat de bewoners weinig gehoor hebben gekregen bij de minister nodigt de PvdA Vlaardingen samen met de VVD Vlaardingen hun Kamerleden uit om in gesprek te gaan, omdat een oplossing ook buiten de stad gezocht kan worden door een secundaire aanrijroute aan het Blankenburgtunnel traject te leggen.

Bart Bikkers (Lijsttrekker Vlaardingse VVD): “Er moet de komende jaren echt een oplossing komen voor de Marathonweg en de ontsluiting van de bedrijventerreinen in de Rivierzone. De bewoners langs deze drukke verkeersader verdienen schone lucht en minder geluidsoverlast. Met het vrijkomen van het Unileverterrein heeft Vlaardingen ruimte om opnieuw bedrijvigheid naar onze stad te halen. Een directe ontsluiting van dit gebied is essentieel voor het verbeteren van ons vestigingsklimaat”.

Klaas Terpstra (Raadslid PvdA Vlaardingen): “De bewoners hebben de Minister uitgenodigd om in gesprek te gaan. De Minister heeft hier negatief op gereageerd. Samen met de Vlaardingse VVD nemen wij nu het initiatief om onze politiek vertegenwoordigers in Den Haag in gesprek te laten gaan met de bewoners. Zoals Bart aangeeft, deze bewoners verdienen een oplossing. De PvdA zet vol in op het creëren van werk op het Unileverterrein. Hiervoor is een goede bereikbaarheid heel belangrijk.”

De hoop van beide lokale politici is dat de bewoners langs de Marathonweg, via de Kamerleden, alsnog gehoord worden in Den Haag en dat gewerkt kan worden aan een structurele oplossing.

1 commentaar(en) op artikel "Kamerleden PvdA en VVD: 'Gesprek met bewoners Marathonweg'"

Ja hoor, nooit zie die lui en vlak voor de verkiezingen -lente- vliegen ze in grote getale uit om zieltjes (lees: stemmen) voor zich te winnen, daarna hoor je hen 4-jaar niet meer... alsof Vlaardingen zelf die problemen aldaar niet op kan lossen.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: