De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

JOP aan Olmendreef

Jongeren laten stem horen

Jongeren laten stem horen

VLAARDINGEN – Op 7 juli om 12.00 uur zal wethouder Bart de Leede de gerenoveerde Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP) openen aan de Olmendreef.

Tijdens de themabijeenkomst gebiedsprogramma Holy in november 2017 sprak het CDA  met een aantal jongeren uit de Holy. Specifiek verwezen de jongeren naar JOP in Holy-Noord ter hoogte van de Olmendreef. Naar aanleiding hiervan zijn Marieke Thommis en Corné Venema  samen met de  jongeren op pad gegaan. De jongeren hadden zelf al actie ondernomen om de zithoek te schilderen, maar wilde ook graag betere verlichting, toegankelijkheid en afvalbak om zelf de JOP schoon te kunnen houden. Het was lastig voor de jongeren om dit bij de gemeente zelf aan te kaarten, maar met een beetje hulp van het CDA is dit uiteindelijk toch gelukt.

Het CDA is blij met de betrokkenheid van de jongeren in hun buurt. “Het is goed om te zien dat jongeren voor hun plek opkomen en daarvoor naar een bewonersbijeenkomst komen. Hun betrokkenheid heeft effect gehad. De JOP is weer opgeknapt waardoor zij kunnen genieten van hun plek en overlast op andere plekken wordt voorkomen” aldus raadslid Thommis.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: