De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

ONS.Vlaardingen niets te verwijten

Integriteitsonderzoek sponsoring: SP haalt zeperd

Integriteitsonderzoek sponsoring: SP haalt zeperd

Vlaardingen - ONS.Vlaardingen valt niets te verwijten op het gebied van integriteit. Dat stelt onderzoeksbureau Integis.

Het bureau onderzocht op verzoek van de raadsgriffier mogelijke belangenverstrengeling bij de lokale partij. De SP had om zo’n onderzoek gevraagd, omdat zij vermoedde dat ONS.Vlaardingen zijn stemgedrag had laten beïnvloeden door een gift van een bedrijf. Hiervoor blijkt dus geen grond te zijn.

Transparant
In een eerdere fase had burgemeester Jetten het bureau CAOP al opdracht gegeven tot een onderzoek naar ONS.Vlaardingen. Dat bureau stelde vast dat een integriteitsonderzoek geen toegevoegde waarde zou hebben, en dat onderzoek van alleen de boekhouding, wat ook heeft plaatsgevonden, voldoende was.

ONS.Vlaardingen is steeds volstrekt transparant geweest over de sponsoring, en had al direct aangeboden hierover inzicht te geven in de boeken.

CAOP stelt: “Van belangenverstrengeling is pas sprake als de zuiverheid van de besluitvorming in het geding is. Er moet dan sprake zijn van een zodanig gemankeerd verband tussen het standpunt van de partij en de wederdienst van de sponsor, dat die zuiverheid lijkt geschonden.”

Dat verband ziet CAOP dus niet. Sterker nog: CAOP concludeert dat ONS.Vlaardingen zich in de raad heeft ingezet voor het hogere doel van de gemeente, door te proberen een schadeclaim van het bewuste bedrijf richting de gemeente te voorkomen.

Frans Hoogendijk: “Ik ben uiteraard blij met de uitkomsten van het onderzoek, maar had ook geen ander resultaatuit verwacht.”

5 commentaar(en) op artikel "Integriteitsonderzoek sponsoring: SP haalt zeperd"

Zou de SP maar eens overslaan in nieuwe college! Door hun ziekelijke jaloezie verdienen ze niet beter! Een college zonder deze voormalige communisten is beter af! We hebben een college nodig wat goed met elkaar kan samenwerken voor een beter Vlaardingen! Kwaliteit!

Door: Jan Krant Op:

Wel raar spreken over transparantie. Terwijl dit in het slotwoord. Door de onderzoekers word tegen gesproken. Een beetje transparantie is als mist je kan niet alles niet goed genoeg zien

Door: Alke Op:

ONS wil koste wat kost met de SP besturen terwijl ze de afgelopen 4 jaar niets anders dan negatief hebben gesproken over deze club. Dat geeft aan dat het ze vooral gaat om het pluche.. alle partijen zijn landelijk, ook iets waar ONS tegen was. Een grote leugen dus.

Door: Ex ONS stemmer Op:

Wie is die achterlijk die ons communisten noemt beetje op zijn gelul passen SP de grootste partij voor de armen

Door: eef Op:

Uit betrouwbare bron vernomen dat de SP een duit in het verkiezingszakje van ONS heeft gedaan. Misschien daarom een voorspoedige samenwerking gegarandeerd.

Door: Ja hoor Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: