De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

ONS.Vlaardingen & VV2000/LV zijn stellig

Geen MOE-landers huisvesten de VOP

Geen MOE-landers huisvesten de VOP

De fracties van VV2000/Leefbaar Vlaardingen en ONS.Vlaardingen zijn zeer verbaasd en teleurgesteld in woningstichting Waterweg Wonen, dat arbeidsmigranten wil huisvesten in de Elementen aan de Nijverheidsstraat.

Op 24 mei heeft een gering aantal woningen in de naastgelegen VOP wijk een brief ontvangen. Hierin staat dat het pand aan de Nijverheidstraat 26 (ook wel de Elementen genoemd) verkocht zal gaan worden aan Homeflex, en dat hier 63 arbeidsmigranten gehuisvest zullen worden. Het schrijven van Waterweg Wonen laat weinig aan de verbeelding over, het lijkt allemaal al besloten. Deze brief heeft de nodige maatschappelijke onrust veroorzaakt, en daarom zijn de twee lokale partijen vanavond aanwezig. Bijzonder is ook dat de gemeente aanwezig zal zijn om de bewoners te informeren.

Omdat Waterweg Wonen zo selectief is geweest in het uitnodigen van bewoners, roepen Leefbaar en ONS iedere bewoner op om vanavond te komen. Locatie: Van Hoogendorplaan 1011 Tijdstip: 19.30 uur.

Achtergrondinformatie
Op donderdag 25 januari 2018 heeft de fractie van VV2000/LV bij het vragenhalfuur voor raadsleden een aantal vragen gesteld over het voornemen van woningstichting Waterweg Wonen om MOE-lander huisvesting aan de Nijverheid 26 te realiseren. Toenmalig wethouder Hans Versluys heeft bij zijn beantwoording op de gestelde vragen duidelijk aangegeven dat het college hier nog niet eens een principe besluit over heeft genomen en dat pas wanneer dit principe besluit door het college genomen wordt er een spoorboekje komt over de te volgen route (dit mede doordat het op deze locatie een bestemmingsplanwijziging betreft).

1 commentaar(en) op artikel "Geen MOE-landers huisvesten de VOP"

Misschien is het oude schoolgebouw aan de Utrechtlaan de juiste locatie. Beetje verspreiden over de hele stad kan geen kwaad.

Door: Geluk Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: