De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

ONS.Vlaardingen pakt vast boodschappentas

Eindelijk actie tegen leegstand winkels

Eindelijk actie tegen leegstand winkels

Vlaardingen - Meer dan twee jaar heeft ONS.Vlaardingen erom gevraagd, maar gisteravond was het zover: het college van b&w komt met een voorstel voor een leegstandsverordening.

De afgelopen periode hebben meer dan veertig winkels in de binnenstad het loodje gelegd. Dat levert veel leegstaande winkelpanden op, en een grauwe uitstraling van het centrum.

Boetes
Met een leegstandsverordening kan de gemeente pandeigenaren boetes opleggen als een pand te lang leeg staat. Die boetes kunnen leiden tot huurverlaging, wat weer tot meer gevulde panden leidt. "Daarnaast kunnen de boetes die worden opgelegd, in een potje voor de binnenstad worden gestopt. Zo snijdt het mes aan twee kanten", verdedigde Ron Boers van ONS.Vlaardingen gisteravond het voorstel.

De gemeenteraad stemde donderdagnacht met 25 stemmen voor en slechts twee tegen, massaal in met het voorstel voor de leegstandsverordening van ONS.Vlaardingen, aangevuld met het D66-idee voor het opfleuren van leegstaande etalages.

5 commentaar(en) op artikel "Eindelijk actie tegen leegstand winkels"

eindelijk weer normaal winkelen hoop dat jullie het nu waarmaken

Door: wil Op:

-wanneer komt t voorstel? -wanneer word er over t voorstel beslist? Feiten wil ik zien, niet van plan..

Door: Diana Op:

Wij, als Showbrassband Thalita, hebben al diverse keren gevraagd bij de Vastgoed ondernemer of we onze PR zuil en een pop met ons Gala tenue daar neer mogen zetten. Is de somberheid weg en een leuk e PR voor onze band uit Vlaardingen. Kregen 'nee' te horen: winkels worden snel gevuld (is alweer een jaar geleden....)

Door: Arjo Boerdam (PR Thalita) Op:

ONS is altijd alles van plan, helemaal nu de verkiezingen eraan komen.. alleen is er weinig actie.. mijn stem gaat net zoals voorgaande jaren naar een echte lokale partij met daadkracht en kennis en kunde..

Door: Mag het een ONS-je minder zijn? Op:

Beste ONSje minder,

Wat fijn we zijn familie. Wij zijn ONSJE MEER. En dat gaan we 21 maart waarmaken. We zijn benieuwd ook welke partij ook zo daadkrachtig is. De afgelopen 4 jaar zijn wij niemand tegengekomen buiten op straat die naast ONS actie voerde. Wij adviseren volgende keer bij Specsavers langs te gaan. ;-)

Door: Tim Thiel Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: