De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Politiek in modern jasje

De Nieuwe Stijl

De Nieuwe Stijl

De reis naar het te vormen college is in een tweede fase aanbeland.

Na vertrouwde hulp van en met oud-burgemeester a.i. Bert Blase is er bestuurlijk asfalt neergelegd. Nu wordt getracht de route van vangrails te voorzien, lijnen te kalken en verkeersregels genoteerd. Die groep getrouwen bestaat uit ONS.Vlaardingen, SP, VVD, GroenLinks en CDA. De politieke abbreviaties staan voor mensen van vlees en bloed. Hun namen: Frans Hoogendijk, Arnout Hoekstra, Bart Bikkers, Lianne van Kalken en Jack Silos-Knaap.

We spraken met Frans Hoogendijk. Die zei: ‘De wensen van de raad zijn opgetekend, er is een advies aan vastgehaakt. Het idee is een college te vormen met de SP en ONS.Vlaardingen als ruggengraad. Daarnaast de drie grootste partijen. Dat doet recht aan de verkiezingsuitslag. Daarin moet Vlaardingen zich kunnen herkennen.

Als grote ruggensteun is er de breed gedragen gedachte dat politiek anders moet. Hierin staan we samen. Griffier Etienne Hesen heeft dit opgetekend in ons testament. Speerpunt is de raad, die voorstellen doet; niet langer het college dat de raad een uitgekauwd voorstel geeft in plaats van een keuzenlijstje. Verder wordt onderzocht op welke wijze de inwoners werkelijk hun bestuurlijke steentje kunnen bijdragen. Een goed plan, dat breed wordt gedragen verdient alle aandacht en kans op behandeling en uitvoering. Dat is een stuk techniek, dat wordt uitgewerkt.’

G5
Dat deze vijf partijen nu aan zet zijn alle programma-technische “mitsen” en “maren” te wegen en al-dan-niet te licht te bevinden hoeft niet per definitie het college op te leveren. Het heeft er wel alle schijn van, de neuzen zijn gelijk gericht. Dat alle 12 fracties hebben aangegeven dat zowel de SP als ONS.Vlaardingen in het nieuwe college moet, geeft een stukje zekerheid.

Nu is dus de inhoud aan de beurt. Hoekstra en Hoogendijk, met in hun zak het raadsakkoord, willen afscheid nemen van het klassieke oppositie/coalitie-model waarbij ieder voorstel standaard met 18-17 door de voorzittershamer wordt afgetikt. Het wachten is op een degelijk grondakkoord.

Frans Hoogendijk: ‘Het streven is om binnen een maand het college te hebben gevormd. Duurt het langer, dan hebben we tussentijds iets uit te leggen. We willen geen statische alliantie.’

Vlaardingen wacht in spanning af. Er is afgesproken dat in geval van een geslaagd overleg alle partijen een wethouder leveren.

4 commentaar(en) op artikel "De Nieuwe Stijl"

Goeie intenties, ik ben benieuwd hoe a.s. maandag de partijen hier over van gedachten gaan wisselen

Door: Pollie Op:

Hopelijk valt die Frans H. niet door de mand vanwege zijn declaratie gedrag tijdens zijn Judobond periode in de jaren '90.

Het integeritets - onderzoek zal het uitwijzen.

Door: rene Op:

Laat men dhr Boers alleen de koffie verzorgen . Deze man stookt iedereen tegen elkaar op en als het spannend wordt is hij als eerst van het toneel verdwenen . Totaal ongeschikt dus

Door: Rob Op:

5x oplichters van de bovenste plank, ze zitten er alleen voor de centen. De reden van de kiezers om hun partij te kiezen laat ze dus al weer koud. Een stelletje ratten zijn het.

Door: L. Aaierlichter Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: