De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Brief Hans Versluijs & Ruud van Harten aan raad

Boomverplanting KFC met hindernissen

Boomverplanting KFC met hindernissen

Geachte leden van de raad,
(samenvatting brief)

Op woensdag 11 april is een plataan aan de Schiedamsedijk, op het Benelux Workpark, verplaatst van de carpoolplaats naar een nieuwe locatie ten westen van de Cincinnati Building. De verplaatsing is noodzakelijk om realisatie van het nieuwe KFC-pand mogelijk te maken. verplanting geschiedt in opdracht van KFC Real Estate.

Voor verplaatsing is zwaar matereel noodzakelijk. Hiertoe is een verkeersmaatregelenplan ingediend bij de gemeente Vlaardingen. Hiertoe behoort een tijdelijke afzetting die vandaag (11 april) van 07.00 t/m 15.00 uur heeft geduurd. Hiertoe is is vrijdag 6 april het hoofdbestuur van de IKV geïnformeerd, maar niet alle ondernemers van het Benelux Workpark. Omdat de tijdelijke afzetting zo kort van tevoren is gecommuniceerd zijn ambtelijke excuses aangeboden aan de voorzitter van de IKV Benelux Workpark (Gerrit Jue van Cimcool, red.).

Maandag 9 en dinsdag 10 april is de carpoolplaats geheel afgesloten ter voorbereiding van het verplanten van de plataan. Diverse automobilisten zochten hierdoor een alternatieve parkeerplek. Langs de weg en half in de berm voor de Cincinnati Building; verboden plaatsen. Foutparkeerders kregen op dinsdag een waarschuwing. Woensdag waren er geen foutparkeerders.

Aan KFC is gevraagd verkeersregelaars neer te zetten tijdens de afsluiting. Die was aanwezig vanaf 12.30 uur. Helaas niet ten tijde van opbouw van de kraan in de ochtenduren. Hierdoor miste een rijstrook van de toegangsweg. Door het ontbreken van verkeersregelaars is het verkeer onnodig gehinderd.

Door deze gang van zaken zijn bij enige ondernemers van Benelux Workpark de emoties hoog opgelopen. Dat betreuren wij ten zeerste. Met KFC is de gang van zaken rond de verplanting geanaliseerd. Hieruit blijkt dat zij en haar aannemers teveel hebben vertrouwd op publicatie verkeersmaatregelenplan en te weinig aandacht aan het informeren van de ondernemers. Hiervoor is door KFC op 11 april schriftelijk excuses aangeboden.

Om de slechte communicatie tussen te verbeteren zullen KFC en de gemeente Vlaardingen in de week van 16 t/m 20 april een inloopavond organiseren voor betrokken ondernemers. Hierin worden planning en werkzaamheden voor de bouw van KFC en verplaatsing van de carpoolplaats toegelicht. Tot slot zal de gemeente in overleg met de IKV onderzoeken of berichtgeving over verkeersmaatregelen op bedrijfsterreinen voortaan niet anders moet vormgegeven (Bron: De Vlaardinger).

Met vriendelijke groet,
Wethouders Hans Versluijs & Ruud van Harten

 

3 commentaar(en) op artikel "Boomverplanting KFC met hindernissen"

Het wordt de hoogste tijd dat wethoudertje H Versluys PvdA zo snel mogelijk verdwijnt uit het Vlaardings stadsleven. Hij maakt meer kapot in Vlaardingen dan lief is.... Krijg spontaan uitslag als ik zijn foto zie.

Door: Pollie Op:

Wat een nare, onfatsoenlijke en ongenuanceerde reactie van "Pollie" is dit het niveau van de lezers van de Vlaardinger ?

Ik hoop het niet.?

Door: Fred Goedhart Op:

Maak je maar niet ongerust, die reactie is afkomstig van iemand die probeert mij te imiteren, Fred.

Ik maak inderdaad dat soort opmerkingen niet. Daarnaast schrijf ik namen altijd correct en gebruik ik interpunctie waar dat nodig is. En ik probeer altijd mijn mening te onderbouwen in de berichten die ik achterlaat

Door: Pollie Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: