De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

ONS.Vlaardingen kiest voor kundig verkenner

Bert Blase terug in Vlaardingen

Bert Blase terug in Vlaardingen

Bert Blase keert voor even terug in de politieke moederschoot van de gemeente Vlaardingen.

De reden van deze revival van de voormalig ad interim burgemeester is de vraag van ONS.Vlaardingen, die als grootste partij na de vorige week gehouden verkiezingen, de vorming van een nieuw college mag gaan leiden.

Dat de keuze op hem viel is geen gekke. Immers als grote voorman van project Code Oranje heeft hij grote kennis van het raadwerkplan. Nu kan hij ONS.Vlaardingen goed helpen. Daarbij is Blase goed op de hoogte van de Vlaardingse bestuurlijke cultuur.

De verkenner Blase voert de eerste gesprekken namens ONS.Vlaardingen en andere partijen. Hij moet  mogelijkheden voor de nieuwe coalitie in kaart brengen. Daarna gaat een formateur aan de slag om de coalitie te realiseren.

Frans Hoogendijk is voor politieke vernieuwing. Hij streeft ondermeer naar een breed raadsakkoord in plaats van een coalitieakkoord. Het verschil is dat niet alleen punten van de coalitie worden opgenomen, maar óók die van de oppositie.

Vanavond om 20.00 uur licht ONS.Vlaardingen-lijsttrekker Frans Hoogendijk op het stadhuis officieel zijn strijdplan voor de komende weken toe. Hierin ook de motivatie voor de keuze voor Bert Blase als politiek verkenner.

72 commentaar(en) op artikel "Bert Blase terug in Vlaardingen"

Ik zie nu al dat de avond niet bepaald verloopt zoals Frans dat graag gezien had. Hij krijgt het goed om de oren! Wie kwaad zaait zal storm oogsten. Er is wel erg weinig vertrouwen bij de andere partijen voor ONS.Vlaardingen

Door: Pollie Op:

Geweldig om te zien gebeuren!

De keuze om zonder overleg met Bert aan te komen is een erg domme actie. Ron G is toch papierprikken? Op naar deel 2!

Door: Centrum Op:

Frans komt zichzelf tegen. De hele avond al

Door: Pollie Op:

Frans zit met een rood briesend hoofd op het toilet.....

Door: Centrum Op:

En nu gaat Frans proberen in een half uurtje het vertrouwen bij allemaal weer terug te praten. Dat wordt interessant. Hij heeft nu zo'n 29 man/vrouw tegenover zich staan en hij heeft er toch 18 nodig die achter hem staan om aan de slag te kunnen gaan. Krijgt hij ze over de streep?

Door: Pollie Op:

Dat begint al goed, Frans wil de vragen niet beantwoorden. Daar win je het vertrouwen niet mee terug, Frans!

Door: Pollie Op:

Het verloopt nog erger dan verwacht. Niemand ziet het zitten nog...

Door: Centrum Op:

De lichaamstaal van Frans spreekt boekdelen

Door: Pollie Op:

Frans zit ook nog in het verdomhoekje...

Door: Centrum Op:

Frans weet niet hoe je moet besturen, dat blijkt wel. Hij moet juist NU lijmen en hij vergroot alleen de kloof tussen hem en de rest op deze manier. Wat een eikel

Door: Pollie Op:

Frans gaat het stadhuis niet uit zonder antwoord te geven, ge-wel-dig! Hij snapt het niet, wordt nachtwerk.

Door: Centrum Op:

Frans zit van ellende zowat z'n bril op te vreten. De stemming is nu helemaal tegen hem omgeslagen. En hij wilde er nog wel een vroegertje van maken

Door: Pollie Op:

Frans krijgt op z'n sodemieter!!

Door: Centrum Op:

Frans wil naar huis, hij wil naar bed en in zijn kussen bijten en nooit meer terugdenken aan deze avond

Door: Pollie Op:

Gelukkig maken de droge opmerkingen van Bert Blase veel goed. Pauze van 'niet langer dan 1 plasje' ingevoegd, dan gaat Frans tandenknarsend de vragen beantwoorden. Nou, ik ben zo benieuwd!

Door: Pollie Op:

Frans is diep weggezakt, als hij na de pauze geen antwoord geeft dan zijn de rapen gaar. Geweldige avond, erg naar m'n zin!

Door: Centrum Op:

Dit is inderdaad een ontluisterende avond geworden, niet zoals ik had voorzien. Het is veel beter geworden! (en nog lang niet over :-)

Door: Pollie Op:

Frans dacht met al zijn arrogantie dat hij het proces even zou opstarten vanavond...

Door: Pollie Op:

Wat kan Frans agressief vragen beantwoorden. Hij is gewoon boos op iedere vragensteller en dat laat hij blijken ook. Lijmen, Frans, lijmen, dat zou je nu moeten doen, maar je kunt het niet, het lukt hem gewoon niet om aimabel over te komen

Door: Pollie Op:

Frans doet het wel, ik denk te laat. De spirit is eruit, dat samengevoel komt niet meer deze avond.

Door: Centrum Op:

Dus de CVK heeft aangeraden een onderzoek te doen naar de financiering door die automatenboer van evenementen. Leuk begin van het proces!

Door: Pollie Op:

Niemand wil verder met Frans en z'n proces, het zakt weer verder in. Bert heeft ook een zware avond en een kl*** opdracht gekregen.

Door: Centrum Op:

Geen moment toont Frans enig blijk van het fatsoen waar hij voor staat. Hij weet het al de hele avond beter dan iedereen en daar is iedereen nu wel klaar mee. Ik vraag me af of Blase wel de opdracht meekrijgt die Frans hem mee zou geven

Door: Pollie Op:

Conclusie: 11 partijen zijn het met elkaar eens: het vertrouwen in ONS.Vlaardingen moet herwonnen worden. Bert Blase gaat een drukke week tegemoet. Frans bleef gewoon zichzelf de hele avond, af en toe deed hij aardig, maar over het algemeen was hij arrogant en vooral erg boos. Nu moet Frans er nog achter komen op WIE hij nu eigenlijk boos is

Door: Pollie Op:

Voorspelling drijfzand is helemaal uitgekomen, geweldige avond gehad! Ik merk dat er weinig animo is voor het plan van Frans. Wordt een gezellig verslag van deze avond en van Bert volgende week.

Door: Centrum Op:

Ja Centrum, was goed voorspeld. Ik ben benieuwd welke landelijke omroep rondliep en wanneer we een verslag kunnen zien. Dat verslag zal ONS.Vlaardingen niet zo leuk vinden

Door: Pollie Op:

Zo, ik schoot wel uit mijn slof om 21:58 uur. Ik zei 'eikel', maar ik bedoelde natuurlijk 'slechte onderhandelaar'. Sorry

Door: Pollie Op:

@Centrum, je schrijft alsof je als kind veel te kort ben gekomen.

Ik lees veel opgekropte woede in je stukjes als uiting hoe je in het leven staat.

Je voelt je verliezer en dat ben je in feite ook.

Door: Mevr J.vd Hoeven Op:

Ik heb net even zitten luisteren naar het interview met Frans en Ron op Omroep Vlaardingen (http://www.omroepvlaardingen.nl/radio-gemist/2018/03/27/ 08:00-09:00). Frans zit nog steeds te azijnpissen op fractieleiders waarmee hij wil gaan samenwerken. Snapt hij niet dat hij zijn toon beter kan gaan aanpassen als hij nog wat van zijn plannen waargemaakt wil zien worden? Of kan hij gewoon niet anders dan arrogant er van uitgaan dat hij nu eenmaal de baas is en iedereen zich naar hem moet voegen? Ik denk dat het laatste aan de hand is.

En dreigen, dat vindt Frans ook normaal. Als er een college komt zonder ONS.Vlaardingen (dat is helemaal niet zo ondenkbaar) dan gaat ONS.Vlaardingen gewoon 3 keer zo lastig zijn, dan gooien ze 3 keer zoveel zand in het mechaniek. Geen leuk vooruitzicht. Maar het tekent wel de houding van Frans: iedereen moet nu naar hem luisteren, anders voelen we het wel

Door: Pollie Op:

Sorrie mevr vd Hoeven, ik ben niks tekortgekomen en sta prima in het leven. Frans was gisteren duidelijk de verliezer en zal hard aan de bak moeten om wat gisteren gebeurd is om te buigen.

Door: Centrum Op:

Pollie, zo jammer dat je hier anoniem maar ook zo arrogant en azijn pissig jou mening loopt te verkondigen namens je Linkse partijtje.

Iedereen moet nu naar dhr Hoogendijk luisteren ? Hou eens een spiegel voor je gezicht. 19 berichtjes hier op dit onderwerp en forum zegt mij al genoeg....

mvg Marion de Graaf

Door: Marion de Graaf Op:

Beste Marion, ik ben geen lid van een politieke partij, dus ik spreek alleen namens mezelf. Heb ik ergens ongelijk met wat ik over Frans zeg? Kijk en luister even naar wat en vooral hoe hij vertelt wat hij wil dat gaat gebeuren

Door: Pollie Op:

Beste Pollie,

Ik probeer je iets duidelijk te maken los van dit artikel waar je op reageer.

Het dringt blijkbaar niet tot je door.

Je reageert volgens "DSM IV" criteria.

Ik zou graag nader met je kennis willen maken om hierover te praten.

mvg Marion de Graaf

Door: Marion de Graaf Op:

Ah! Weer zo'n keukentafelpsycholoog. Wat is je BIG-registratienummer?

Door: Pollie Op:

Hallo Marion,

Even serieus, ik heb vanavond wel tijd. Geef even je nummer door, dan maken we een afspraak

Door: Pollie Op:

Als het Frans en Bert lukt om dit om te buigen, krijgen ze zeker alle hulde van de Vlaardingers. Frans zou meer relaxer en eerlijker kunnen zijn, met een open houding naar de andere partijen om samen te werken. Maar dat deed hij niet. Komt met een onvoorbereid proces aan terwijl hij moet weten wat er aan vooraf is gegaan. Het ging er hard aan toe gisteren. Pollie en Centrum hebben een live verslag weergegeven van de avond, en mijns inziens klopte dat geheel. Vooral Koen en Arnout hebben Frans stevig bevraagd, en terecht. Ik hoop serieus op een goede afloop komende week, in het belang van onze stad.

Door: Centrum Op:

Zit je nu in de derde persoon over jezelf te praten Centrum? Dan zal je ook wel interessant zijn voor Marion.

Marion!! Anders morgen een afspraak maken?

Door: Pollie Op:

Overstijgend gezien moet de stad straks bestuurt worden. Met deze situatie wordt dat moeilijk. Ik vond het leuk om dit te volgen afgelopen tijd. Als Frans en Bert hun best doen komt het wellicht goed, echt positief ben ik nog niet.

Door: Centrum Op:

Misschien de heilige Tjerk weer terughalen en al deze onkundige pipootje's de mond snoeren met hun hersenloze gezwam. Dan komen we nog ergens!

Door: Malloot Op:

Tjerk was een echte burgervader voor onze stad; op de fiets met handremmen, tassie achterop door de stad en altijd zichtbaar. Supervriendelijke man en gezag uitstralen. Tijden veranderen helaas.

Door: Centrum Op:

Marion?

Door: Pollie Op:

Wat geniet ik op afstand. Deze week Vlaardingen ontvlucht en een weekje elders genieten van ons land. Overigens verbaast me dit optreden van Frans niet en eigenlijk verheugt me het omdat op deze manier echt transparant wordt wat we van ONS kunnen/mogen verwachten. Frappant dat allerlei lieden weer onder pseudoniem schrijven.

Door: Tina Rossem Op:

Bedoel je Marion?

Door: Pollie Op:

Hallo, ga maar eens Google -len ,dan lees je hoe Frans H. zich heeft gemanifesteerd bij de judobond in de jaren ''90.

Door: rene Op:

Dat is oud nieuws, Rene. Als het echt zo erg is dan komt dat wel bij het antecedenten-onderzoek waaraan elk raadslid onderworpen gaat worden naar boven. Frans heeft zelf gezegd dat van iedereen de achtergrond diep uitgezocht moet worden, dus laten we de resultaten van dat onderzoek afwachten.

Wat belangrijker is dat hij en zijn partij NU niet betrouwbaar gevonden worden door de overige partijen in de raad en dat kan het opstellen van het door Frans zo gewilde raadsprogramma in de weg staan. Er moet een behoorlijke cultuuromslag bij ONS.Vlaardingen gebeuren voordat ze het vertrouwen terug kunnen krijgen. Anders komt er gewoon een coalitie met 6 partijen in plaats van met 5

Door: Pollie Op:

Marion, wil je nog kennis maken met me of ben je niet wie je zegt te zijn?

Door: Pollie Op:

Ja, dat is inderdaad OUD NIEUWS,maar wel een teken aan de wand.

Let op een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Door: rene Op:

@Pollie , ja ik doel op Marion. Ook in dit geval lijkt de rekensom 1+1= 2 op te gaan ...hoe dan ook blij dat mijn waarneming mbt het onvermogen van ONS om te besturen bewaarheid wordt

Door: Tina Rossem Op:

Ik ben te bescheiden om er over te gaan opscheppen, maar ik had op 24 februari al voorzien dat (bijna) niemand met ONS.Vlaardingen een coalitie wil gaan vormen. Toen werd ik nog door centrumbewoner voor gek verklaard. Maar mij hoor je daar niet meer over 🙄

Door: Pollie Op:

Ik zit nog steeds aan Marion de Graaf te denken. Ik heb zoveel vragen aan haar.

Marion? Zullen we er dan vanavond een leuke avond van maken? Of morgenavond? Voor jou veeg ik mijn agenda wel leeg!

Door: Pollie Op:

Tina, je hebt gelijk denk ik. Marion is gewoon weer zo'n ONS.Vlaardinger die uiteindelijk de discussie niet aan wil. Denk ik

Door: Pollie Op:

Marion, ik bedoel het niet zo kwaad, ik wilde je alleen maar een beetje uit de tent lokken. Ik ben in het echt heel aardig, niemand is bang voor me, iedereen houdt van me. Wil je nog kennis met me maken? Ik zal thee zetten en ik heb koekjes in huis. Je bent altijd welkom.

Marion?

Door: Pollie Op:

Of kunnen we misschien gewoon vrienden worden? We hadden gisteren nog zo leuk contact, ik zei wat en daar reageerde jij dan weer op en dat ging toch een tijdje goed toen? Misschien vond je het niet leuk dat ik meteen naar je nummer vroeg. Maar ik wilde gewoon zeker weten dat je echt wist waar je het over had, daar hoef je verder niets achter te zoeken, Marion.

Als je het niet leuk vindt om op de eerste date meteen bij mij thuis te komen dan kunnen we ook naar de bioscoop of naar de sauna eerst gaan als je dat liever wilt. Geef maar een seintje als je zover bent, OK? Ik wacht wel geduldig, ik wil niet dat je denkt dat ik wanhopig ben of zo want is helemaal niet zo. Hoor ik gauw van je?

Door: Pollie Op:

Marion, misschien heb je wat rare verhalen over me gehoord, maar die zijn allemaal niet waar. Je moet die mensen maar beter niet geloven. En bovendien heb ik het meeste al weer goedgemaakt en dat weten die mensen dan niet, denk ik. Dus wees maar niet bang voor me. En ik mag ook weer overal komen, dus zo erg was het niet.

Nou, ik ga maar weer slapen en ik hoop dan morgen misschien wat van je te horen

Door: Pollie Op:

Ik lig maar te draaien in mijn bed en te denken aan jou, Marion!

Dus ben ik toch maar weer gaan kijken of je al gereageerd had, maar ik denk dat jij wel lekker ligt te slapen. Dat het jou gewoon niks kan schelen dat ik maar zit te wachten en al de hond een schop heb gegeven terwijl ik helemaal niet zo ben. Jij maakt wel wat in mij los hoor. Ik hoop wel dat we elkaar gauw ontmoeten want ik denk dat ik anders moeilijk de dagen door kom. Dat begrijp je toch?????

Door: Pollie Op:

Ik heb er over nagedacht, maar laat maar, Marion. Laten we maar doorgaan met ons eigen leven. Onze paden kunnen elkaar maar betr niet kruisen. Dat is voor allebij beter zo, snap je

Door: Polle Op:

@Pollie..veel sterkte met het dragen van dit onvervuld verlangen. Een typische MariONS’ -streek. Leef met je mee! Verlies je scherpte en kritische blik niet!

Door: Tina Rossem Op:

Dankjewel voor het begrip, Tina. Ik kom er wel over heen. Ik geef het wel een plekje.

En nu over tot de orde van de dag. Heb je het interview met Frans gelezen? Hij blijft hangen in zijn eigen gelijk en daar smeedt hij geen coalitie mee. Hij brandt alleen zijn vingers en over een paar weken zit hij echt op de blaren als de overige partijen besloten hebben zonder ONS.Vlaardingen door te gaan. Hij mist gewoon het inzicht om bestuurder te kunnen zijn. Hij lijkt me ook geen makkelijke leider voor de rest van zijn partij, ik zie er wel wat weglopen binnenkort

Door: Pollie Op:

Nog niet gelezen vanaf m’n vakantieplekje. Erg benieuwd. Lees in alles wel de eigenwijsheid en arrogantie van Frans. Vrees inderdaad dat binnen zijn partij het ongenoegen toeneemt

Door: Tina Rossem Op:

Nou, dan voorzie ik je even van een kleine bloemlezing:

- Frans: 'Van luis in de pels naar bestuurder' (Gemeentehuis 26-3). Dat viel dus helemaal niet goed bij de overige partijen. Die vroegen meteen hardop af of ONS.Vlaardingen wel in het bestuur zou kunnen gaan zitten als er geen vertrouwensbasis bij de overige partijen te vinden is

- Volgens Frans spannen alle andere partijen samen tegen hem. Hij zegt dat ze allemaal jaloers zijn en niet tegen hun verlies kunnen (vlaardingen24.nl 28-3)

- Frans 'geniet van het conflict' (AD 29-3)

- Frans zegt dat de kiezer massaal op ONS.Vlaardingen heeft gestemd. Eerder zei hij op maandagavond tijdens zijn toespraak dat de opkomst te klein was geweest om van een echt mandaat te kunnen spreken. Maar nu vindt hij dus dat er met 4401 van de 38435 uitgebrachte stemmen de kiezer 'massaal op 'ons' gestemd heeft (AD 29-3)

- Frans zegt dat als ze in de oppositie gedwongen worden ze 3 keer zo lastig zullen gaan doen als de afgelopen 4 jaar (Omroep Vlaardingen 27-3). Dus dan is het uit met er voor zorgen dat we een goed bestuur krijgen

En zo gaat het maar door. Geen moment doen ze een stapje terug en proberen ze samen met de overige partijen een goede basis te vormen, ze blijven maar roepen dat ze de grootste zijn en dat het gemeen is dat ze niet serieus genomen worden.

Er komt dus een onderzoek naar de financiering door De Vries van ONS.Vlaardingen en Bert Blase zal morgen het laatste verkennend gesprek met de fractieleiders hebben om er achter te komen of er draagvlak is voor een raadsprogramma. Dan komt dit weekend het rapport uit, en dat wordt op aandringen door de overige partijen tegelijk beschikbaar gesteld aan de opdrachtgever (ONS.Vlaardingen) en de overige partijen.

Nou, volgende keer moet je maar niet tijdens zo'n spannende week op vakantie gaan. Hoewel ik je een vakantie natuurlijk van harte gun.

(Ik ben al helemaal over Marion heen)

Door: Pollie Op:

Kijk maar uit wat je wenst, misschien is Marion wel een

ONS -JE teveel voor je.

Door: Po Op:

Oh ja, dat was ook wat: Frans wilde 'met alle liefde' de vragen beantwoorden die in de eerste termijn gesteld waren en hij vroeg daarom een korte schorsing. Na 25 minuten komt hij terug om te vertellen dat hij natuurlijk niet in zou gaan op alle vragen. Iedereen ontstelt. Bij Omroep Vlaardingen vertelde Frans wat er gebeurd was; hij wilde eerst wel die vragen beantwoorden, maar in de fractiekamer werd hij meteen door 3 partijleden aangeraden om vooral geen vragen te beantwoorden, maar zich te concentreren op waar de avond oorspronkelijk over zou gaan - het vormen van een raadsprogramma. Wat een bestuurder is die Frans toch, hè?

Door: Pollie Op:

Marion? Welke Marion? Ik ken geen Marion. Ik weet niet over welke Marion je het hebt, Po

Door: Pollie Op:

Marion? Onbekend maakt onbemind😀.

@Pollie, dank voor bloemlezing. Lees vooral de straatvechterij die Frans illustreert, weinig constructief. In extremo de representant van de kiezers die hem en zijn partij hebben gekozen. Daar helpt geen objectieve weerlegging. Gelukkig hebben de overige partijen veerkracht en tegenwoordigheid van geest om niet bij de waan van ONS te willen ‘regeren’

Door: Tina Rossem Op:

Ik heb deze week zoveel meer vertrouwen in de Vlaardingse politiek gekregen, daar heeft ONS.Vlaardingen dan weer wel voor gezorgd

Door: Pollie Op:

Het overtreft ook mijn verwachtingen in de zin dat lokale politiek zoveel realiteitszin heeft getoond. Ik wacht met een puberale zenuwachtigheid het verloop af. In afwachting laaf ik mij tussen de naaldbomen, het ruiken van het loof en de rust van dit stiltegebied vóór ik morgen afreis naar de Rijnmond.

Door: Tina Rossem Op:

Oh ja, Tina, schiet me net te binnen. Frans denkt dat als het overleg nu klapt omdat niemand met hem een raadsprogramma wil gaan opstellen dat hij dan het recht heeft om als baasje iedereen bij zich te roepen om dan maar onder zijn leiding een college te gaan samenstellen. Hij heeft niet door dat als de meerderheid besluit zelf een college te vormen hij volledig buiten spel staat en niets meer te vertellen heeft. Ik hoop dat hij dit niet leest en dat hij dus blijft denken dat er nog een nooduitgang is. Dat hij dus zo koppig en zelfingenomen blijft als hij de hele week al is. Ik denk dat dat een mooie coalitie kan opleveren. Let op mijn woorden, Tina! Dat wordt een mooie coalitie

Door: Pollie Op:

Pollie, ik denk ook dat Frans een inschattingsfout maakt. Een optreden in de zin van Le roi c’est moi is een slecht vertrekpunt. Ik word bijna zenuwachtig opgewonden van wat nu volgt😀

Door: Tina Rossem Op:

Ik bid en hoop dat Frans gewoon zichzelf kan blijven, dat zou zo goed zijn voor Vlaardingen

Door: Pollie Op:

Ik denk dat Bert een voor Frans slecht paasei gaat uitpoepen.

Door: Centrum Op:

Het kan nog alle kanten op gaan, begrijp ik na lezing van het bericht dat Vlaardingen24 zojuist publiceerde. Er zal wel tegen de zin van ONS.Vlaardingen in eerst een college gevormd moeten worden om de stad nog enigszins bestuurbaar te maken, want het komen tot een raadsakkoord kan nog wel even duren. De partijen hebben nog steeds weinig vertrouwen in ONS.Vlaardingen en ze willen eerst dat vertrouwen krijgen én de uitslag van het integriteitsonderzoek naar ondermeer de financiering van ONS.Vlaardingen afwachten voordat een akkoord gesloten kan worden.

En nu moeten dus zowel ONS.Vlaardingen als de SP gaan informeren. Het kan zomaar gebeuren dat de SP met een meerderheid zonder ONS.Vlaardingen terugkomt. Dat er dus een college met 6 partijen die elkaar wél vertrouwen komt. Het zijn spannende tijden

Door: Pollie Op:

Ik denk dat Pollie een flinke beurt wil van Frans, nu maar hopen dat het niet lange is.

Door: Hardcore Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: