De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Bart Bikkers kandidaat wethouder namens de VVD

Bart Bikkers kandidaat wethouder namens de VVD

Op dinsdag 5 juni presenteren de vijf grootste partijen de kandidaat-wethouders die naar verwachting de komende 4 jaar uitvoering geven aan het akkoord dat door de gehele raad opgesteld wordt. De Vlaardingse VVD heeft fractievoorzitter en lijsttrekker Bart Bikkers naar voren geschoven als hun kandidaat-wethouder.

Bart Bikkers is naast zijn raadslidmaatschap op dit moment werkzaam als manager en adviseur bij Capgemini Consulting. Deze baan zal hij na de beoogde installatie op 5 juni per direct opzeggen. Daarmee komt voor hem na meer dan 6 jaar een einde aan het geven van strategisch advies binnen diverse ministeries.

Ruben van de Zande (vice-fractievoorzitter van de Vlaardingse VVD) laat weten verheugd te zijn met de voordracht: “We zijn als fractie erg blij dat Bart bereid is deze uitdaging aan te gaan. Hij is voor ons de juiste man op de juiste plek”. Dat juist Bart Bikkers naar voren wordt geschoven zal voor velen een verrassing zijn. “Bart heeft eerder aangegeven niet beschikbaar te zijn. Wij vonden dat jammer, maar respecteerde dat. Na de verkiezingen heeft Bart namens de Vlaardingse VVD een duidelijk stempel gedrukt op vormingsproces van het nieuwe college waardoor hij in goed overleg met de fractie en het bestuur toch aangegeven heeft beschikbaar te zijn”.

Bart Bikkers laat zelf weten dankbaar te zijn voor het vertrouwen van de fractie en de VVD-leden en kijkt ambitievol uit naar een vernieuwende manier van samenwerken met de gemeenteraad: “Ik heb altijd vanuit het bedrijfsleven opdrachten binnen de publieke sector uitgevoerd waarbij we veranderingen teweeg hebben gebracht en de verbinding centraal stond. Ik zie het als een enorme uitdaging om die ervaring nu te vertalen naar de nieuwe werkwijze van de raad en het college.”

Het is nog onduidelijk aan welke portefeuille de VVD-kandidaat uitvoering zal gaan geven. Komende week zal door de collegevormende partijen gesproken worden over de verdeling van die portefeuilles.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: