De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Ambitie formateurs Vlaardingen: 5 juni nieuw college

Ambitie formateurs Vlaardingen: 5 juni nieuw college

In een brief informeren Frans Hoogendijk en Arnout Hoekstra de raadsleden over de stand van zaken rondom het raadsakkoord. De formateurs willen op 5 juni het rompakkoord en de kandidaat-wethouders voorleggen aan de gemeenteraad.

De raad is aan zet de komende vier jaar, dat is de insteek van de formateurs. Daarvan hebben de vijf partijen gisteren aangegeven hierbij aan te sluiten. Het is de taak van het nieuwe college om dat proces te bewaken en voor de kwaliteit garant te staan. Ter voorbereiding van het raadsakkoord wordt eerst een rompakkoord opgesteld. In het raadsakkoord komen alle beleidspunten te staan die de partijen met elkaar afspreken. Omdat de vorming van een raadsakkoord enige tijd kan duren, wordt eerst een rompakkoord vastgesteld. Hierin staan de samenwerkingsafspraken voor de hele collegeperiode en het geeft input voor de verdere uitwerking van het raadsakkoord.

Rompakkoord: drie elementen

Het rompakkoord wordt opgebouwd uit drie elementen: de inhoudelijke kaders, onderwerpen die besproken worden voor het raadsakkoord en werk- en procesafspraken. Voor de inhoudelijke kaders wordt input verzamelt uit alle verkiezingsprogramma’s, de posities in de stemwijzer en de reacties van de partijen op tien thema’s uit de begroting.

Op 7 juni komen alle raadsleden samen voor een raadsconferentie. Tijdens deze conferentie gaan ze aan de slag met het raadsakkoord.

Bijlage

2 commentaar(en) op artikel "Ambitie formateurs Vlaardingen: 5 juni nieuw college"

Kontje al kaal Arnoud?

Door: Viezerik Op:

ONS is precies als het partijkartel. Vooral op het pluche gaan zitten met alleen maar landelijke partijen.. jammer!

Door: Ex_ONS stemmer Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: