De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Winnende koppels middeleeuwse trouwerij Vlaardingen 1018

Winnende koppels middeleeuwse trouwerij Vlaardingen 1018

Vrijdagmiddag 26 januari was het gezellig in de knusse koffiekamer in het Oude Stadhuis van Vlaardingen. Twee verliefde stellen kregen daar te horen dat zij de winnaar zijn geworden van een heuse trouwerij in middeleeuwse sfeer. De gelukkigen zijn: Sylvia van Delft & Theo Lagendijk én Morena de Kok & Boris Lenting. Dit feest gaat zaterdag 16 juni tijdens het Historisch Stadsspektakel in Vlaardingen plaatsvinden.

Ter ere van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen krijgen de twee paren een officiële plechtigheid in middeleeuwse stijl, een trouwboekje en een feestelijke oorkonde, bloemen, een groeps- en bruidsfoto en na afloop een middeleeuwse feestdronk. De huwelijken zijn gepland om 12:00 en 15:00 uur en begint op die zaterdag 16 juni met een feestelijke stoet, opgeluisterd door muzikanten, naar het stadhuis aan de Markt. Daar is op dat moment een groots middeleeuws bacchanaal aan de gang. De officiële huwelijksplechtigheid vindt plaats in de oude hal van het stadhuis.

Na afloop een feestdronk voor het kersverse bruidspaar op het bordes van het stadhuis. Daar zullen dan de in grote getale aanwezige middeleeuwse ambachtslieden, handelaren en boeren de gehuwden toezingen.

De driekoppige jury bestond uit wethouder Hans Versluijs, historica Cora Laan en trouwambtenaar Sandra van der Hoeven. Zij hadden de nobele taak om uit de zes inzendingen, de twee meest aansprekende en gemotiveerde te kiezen. Doordat alle koppels zich uiteraard volop hadden ingespannen om hun motivatie toe te lichten, was dit voor de jury geen eenvoudige keuze.

De jury over het winnende koppel Sylvia en Theo
"Jullie persoonlijke verhaal, de verbondenheid met Vlaardingen en de betrokkenheid bij het project Vlaardingen 1018 gaven de doorslag. Leuk dat jullie de cursus "Ken uw Stad" gevolgd hebben. Ook spreekt het de jury aan, dat de middeleeuwse trouwjurk al vervaardigd is en een Vlaardings tintje heeft."

De jury over het winnende koppel Morena en Boris 
"De fascinatie voor de middeleeuwen spat ervan af. De brief waarin jullie onder andere schrijven in een tijdmachine te willen stappen om een kijkje te kunnen nemen in het Vlaardingen van de middeleeuwen, is origineel en de foto's zien er mooi uit met jullie in stoere middeleeuwse kleding."

Meer weten over trouwen in de middeleeuwen ? Historicus Henk 't Jong zette enkele wetenswaardigheden op een rij. Lees zijn verhaal op : www.vlaardingen1018.nl

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: