De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Verpaupering Sprijpanden Westhavenkade

Verpaupering Sprijpanden Westhavenkade
Gaandeweg zijn de panden vanwege slecht en/of onvoldoende onderhoud in vervallen staat geraakt. Zo ver zelfs dat losse brokken steen en ingeklapte daken geen uitzondering zijn. Monumentale delen zijn zelfs al noodgedwongen afgebroken.


De HVV met haar 1.230 leden en de Vlaardingse gemeenschap kunnen het niet langer meer aanzien. De Vlaardingers willen een mooie stad en niet een dergelijke bouwval! Een mooie stad waar het goed leven en wonen is. En dat is zeker ook van belang voor komende generaties. Hoe vertel je het de jeugd van Vlaardingen dat dit kennelijk een normale gang van zaken is bij ontwikkelaars? Juist deze voormalige monumentale pakhuispanden spreken in Vlaardingen tot de verbeelding. Voor de Vlaardingers, maar ook voor bezoekers aan onze stad.

Vlaardingen kent een roemrijk visserijverleden. Langs de Vlaardingse West- en Oosthavenkade ontstonden fraaie rederijpakhuizen en woningen, die inmiddels verantwoorde restauraties hebben ondergaan en nog steeds te bewonderen zijn. Ook zijn er goede herbestemmingen voor gevonden. De Sprijpanden zijn van oorsprong visserijpakhuizen en vertellen nog de geschiedenis van de vroegere haringstad Vlaardingen, waar we zo trots op zijn. Nadat in het verleden de panden leeg kwamen te staan, vanwege verhuizing van de toenmalige rederij, heeft de meubelfabrikant Bram Sprij de panden in bezit genomen. Vele jaren lang hebben Vlaardingse mannen er gewerkt. Al deze herinneringen zijn nog volop aanwezig in Vlaardingen. Alleen nu zure herinneringen.

Vlaardingen verzoekt u aan deze verschrikkelijke situatie een einde te maken en de Vlaardingers een mooie stad te bieden waar oud en nieuw samengaan. Maak spoedig een begin met herstel van de panden en zoek naar een goede herbestemming. 

Gezien onderstande citaten van uw website mogen we ervan uitgaan dat u Vlaardingen niet in de steek zult laten.

“BPD levert al ruim 70 jaar een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving van mensen. We stimuleren op verschillende manieren kunst en cultuur, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Zo maakt BPD al bijna 30 jaar BPD Cultuurfonds mogelijk en bestaat de BPD Kunstcollectie inmiddels 40 jaar. Met BPD Lab zetten we kunst en cultuur in bij visievorming op toekomstige opgaven van BPD. Daarnaast versterken we met BPD Kunstprojecten kunst en cultuur in relatie tot de gebiedsontwikking van BPD.”

"Kunst en cultuur geven een waardevolle betekenis aan de leefomgeving van mensen en zijn onlosmakelijk verbonden met de organisatie."

Kijk eens aan! Mogen we dat ook verwachten voor cultuurhistorisch Vlaardingen?

(Dit is een OPEN BRIEF aan de directie van BPD)

Wil je meer foto's zien van de Sprijpanden ? KLIK HIER

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: