De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Huizen in aanbouw nog niet te bezoeken

Late Middeleeuwen

Late Middeleeuwen

Op zaterdag 9 juni en op zondag 10 juni wordt in de Broekpolder nabij het Educatief Archeologisch Erf door een groot aantal re-enacters de Slag bij Vlaardingen nagespeeld. De middeleeuwse huizen, die op het ernaast gelegen terrein in aanbouw zijn, zijn helaas niet te bezoeken. Voor een goede plek om de re-enactment van de veldslag te kunnen zien, kan gebruik worden gemaakt van zittribunes of kan een plekje worden gezocht op de dijk aan het Broekpolderpad. De organisatie van de Slag bij Vlaardingen geeft hiervoor ter plaatse aanwijzingen.

De bouwplaats van de huizen is dat weekend niet toegankelijk. De terp die daar zeer onlangs in het kader van de sanering van de Broekpolder is aangelegd, en waarop de boerderijen worden gereconstrueerd, is nog niet stabiel genoeg. Dit brengt mogelijk gevaar mee bij het betreden door groepen bezoekers.

In verband hiermee wordt dit terrein afgezet met bouwhekken. Bezoekers die toch het terrein willen betreden, zullen worden geweerd. Bezoekers aan en belangstellenden voor het Educatief Archeologisch Erf zijn van harte welkom bij de prehistorische boerderij die eerder aan het Klokbekerpad 1 is gerealiseerd.

Zodra de terp veilig kan worden overgedragen aan de Stichting Federatie Broekpolder, bent u van harte welkom om de middeleeuwse gebouwen te gaan bekijken.

1 commentaar(en) op artikel "Late Middeleeuwen"

Ik zou het graag bij wonen dus ik hoop dat de bouw van het verleden gouw klaar is in oud Vlaardingen.

Door: Thomas langenberg Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: