De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Vierde feest voor goede doel

Samantha & Friends gaan voor KiKa

Samantha & Friends gaan voor KiKa

Waarom mensen geld inzamelen voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) is een overbodige vraag. Toch stellen we hem. Immers ieder mens heeft een eigen motivatie om, liefst met een zo groot mogelijke groep gelijkgestemden, de stichting iets tastbaars toe te stoppen. ‘Kinderen horen niet ziek te zijn,’ zegt organisator Samantha Mudde. ‘Ik heb een opleiding Sociaal Pedagogisch Werk gedaan, zo kan ik iets terug doen.’

Dit KiKa-feest is ontstaan uit een burendag van alle bewoners uit de Stationsstraat. ‘De eerste keer was gratis. Daarna hebben we er een goed doel aan gekoppeld. En KiKa heeft wat dat betreft mijn hart gestolen.’

In 2013 (twee jaar na de eerste keer) kreeg het feest een dak boven het hoofd. Samantha is vrijwillig werkzaam als assistent van Rita Young en helpt ook André Pronk met raad en daad. Met name het lijntje met Rita opent artiesten deuren die voor anderen gesloten blijven. I’Cugini mocht zich eenmaal gastheer noemen.

2015 werd weer een straatfeest en ditmaal vormt de mooiste Vlaardingse voetbalkantine van Vlaardingen, die van De Hollandiaan, het feestelijk hart. Inclusief alle medewerking van huidig uitbater, Honden-uitlaatservice Stap Voets.

‘Vorige keer haalden we liefst € 5.500,- op voor KiKa,’ glundert Samantha nog altijd. ‘Op de cheque staat weliswaar wat minder, maar links-en-rechts kwam nog wat geld boven water. Mensen die hadden gestort en wat we hadden omgezet met de hapjes, drankjes, loterij, et cetera.’

Dankzij de contacten staat er een artiestenlijst die er wezen mag. Samantha is zelf in de telefoon geklommen en schreef menig e-mail, op de poster bijna alle namen (er zijn er inmiddels meer) van wat je gerust een kleine Top40 van het Nederlandse lied mag noemen. ‘En allemaal belangeloos,’ zegt trouwen steun en toeverlaat, moeder Ria Mudde. Wie appelen vaart, artiesten krijgt.

‘Om 12.00 uur opent Nachtburgemeester Leo IJdo het gebeuren op zijn eigen vrolijke wijze. Er is een springkussen en er zijn suikerspinnen. Er komt een clown, de niet te missen loterij met toffe prijzen, een braderie, eetstandjes en gaat u maar verder.

Tussen 16.00 en 18.00 uur is het siësta. Dan gaan de festiviteiten buiten op een laag pitje, binnen wordt de voormalige voetbalkantine omgetoverd tot concertzaal. Wie wil kan blijven, maar loop niet in de weg. Een extra handje is altijd welkom.

Voor de avondsessie van 18.00 t/m 24.00 uur zijn kaarten nodig. Die kosten € 15,- met eten, koffie, thee en hapjes of € 10,- voor wie op een houtje wil bijten. De keuze zal snel zijn gemaakt. Houtjes zijn niet lekker en verteren slecht.

Voor de kinderen is er overdag een kleedjesmarkt. Daar kun je spullen, die op Koningsdag geen nieuwe eigenaar hebben weten te vinden, opnieuw in de economie storten. Deelname is € 2,-. Dat lijkt misschien wat veel voor de jongste entrepreneurs, maar hiervoor krijg je een lootje: altijd prijs. Bovendien mag je je omzet behouden.’

Andere jaren bezocht zo’n kleine 300 gasten het KiKa-feest. Een getal waar moeder en dochter Mudde weer dik tevreden mee zouden zijn.

Informatie
Datum: zaterdag 9 juni
Aanvang: 12.00 uur
Slot: 24.00 uur

Entree ’s middags: gratis
Entree ’s avonds: € 15,- (incl. koffie, thee, koude schotel, hapjes tussendoor) of € 10,- (honger en dorst). Alle drank is uiteraard voor eigen rekening.

Kaarten kopen: Speelparadijs De Beestenboel, Zwanensingel 9
Kaarten per e-mail: sammy_girl8@msn.com
Ria Mudde: 06-2466 5579

Locatie
Trimpad 32
3135 GA Vlaardingen
(Stap Voets, ex-De Hollandiaan- en VOJ-kantine)

Geen tijd, wel bijdragen?
Wie geen mogelijk ziet ter plekke aan de feestvreugde deel te nemen, is er de mogelijkheid tot storten van een bedrag op rekeningnummer: NL29 ABNA 05 287 692 51 t.n.v. M.S. Mudde o.v.v. KiKa donatie.

Sponsors
Dit feest zou niet mogelijk zijn zonder de vele sponsors, bedrijven en winkeliers: ‘Bedankt!’

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: