De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Het boek is niet dood. Leve het boek!

Plantage Pontier in Dubio – Karin de Roos

Plantage Pontier in Dubio – Karin de Roos

De deels historische roman Dubio is zaterdagmiddag 7 april in een stampvolle Plantage Pontier ten doop gehouden. Tellen was geen optie; zeker 100 man bevolkte de benedenetage van de gerenommeerde boekhandel.

Dubio is de eerste dubbelroman met Vlaardingen als onderwerp. Niet in het minst uniek vanwege het ingepaste historische karakter in combinatie met hedendaagse dwalingen?

Schrijven is hard werken weet auteur Karin de Roos na presentatie van haar debuut zo zeker als dat je zonder ademhalen doodgaat. Niet alleen is het een kwestie van mooie zinnen maken, die op hun beurt een verhaal vertellen; veeleer is het noodzaak aanvankelijke vondsten net zo hard weer uit te “gummen” omdat ze niet dát effect sorteren, dat werd beoogd.

In het kort is het de hoofdpersoon die terug wil naar het Vlaardingen van 1000 jaar terug. En daar waar iedereen weet dat dit onmogelijk is, houdt zij vol (en slaagt erin?) die tijdsspanne te overbruggen zonder malle fratsen als een teletijdmachine.

Haar wens om terug te keren naar vervlogen tijden komt voort uit het aloude thema liefde. Zij heeft in die vroege Middeleeuwen een man leren kennen.

Of zoals op de achterflap valt te lezen: 

Een prachtige historische roman die heden en verleden vervlecht.

Flardinga, 1014. De jonge Bernulf vindt in het veenmoeras een ernstig mishandeld meisje. Ze kan zich niets herinneren, behalve haar naam: Germaine. Niemand kan achterhalen waar ze vandaan komt, dus wordt ze opgenomen in Bernulfs familie. Wanneer de graaf van het gebied in conflict komt met de keizer, spelen Bernulf en Germaine vier jaar later tegen wil en dank een cruciale rol in de historische Slag bij Flardinga.

Vlaardingen, 2018. Een jonge vrouw wordt in een psychiatrische kliniek opgenomen. Op geen enkele wijze kan worden vastgesteld wie ze is en waar ze vandaan komt. Ze beweert uit het elfde-eeuwse Flardinga te komen en wil wanhopig graag terug. Ze lijkt psychotisch, maar waarom kan ze dan feilloos plekken uit heden en verleden verbinden?

Karin de Roos – Dubio
Paperback |
€ 20,- | ISBN: 9789021409061
E-book | 11,99 | ISBN: 9789021409078
Verschijnt 4 april 2018

Het boek Dubio is te koop in de betere boekhandel en uiteraard bij Plantage Pontier. De prijs van € 20,- mag een schijntje heten voor een literair millennium.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker