De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Fototentoonstelling Geuzenmaand 2019 in De Windwijzer

Mensenkrom? Mensenrecht!

Mensenkrom? Mensenrecht!

Het hinderlijke aan mensen- en andere rechten is vaak het gebrek aan een eerlijk menselijk rechtsgevoel. Natuurlijk staat de wereld niet stil en zijn ook rechten aan verandering onderhevig. Zelfs rechten hebben zo hun uiterste houdbaarheidsdatum. Om nu deze ontwikkeling niet verloren te laten gaan wordt enthousiaste en minder enthousiaste fotografen (het gaat immers om de kiek, niet om de gemoedstoestand van de maker) gevraagd hun creatieve licht te laten schijnen over de verbindende items:

100 jaar kiesrecht
70 jaar mensenrechten
30 jaar kinderrechten

In het thema:

Mensenrechten vier je

Zoals de laatste jaren gebruikelijk wordt in de maand maart, de Geuzenmaand bij uitstek, stilgestaan bij het gedachtengoed van de Geuzen. Dit gaat gepaard met een fototentoonstelling in De Windwijzer.

De laureaat van de Geuzenpenning is nog niet bekend, maar het thema breed. Denk rustig na over je eigen impressie van het thema en maak een passend werk voor de tentoonstelling. Een frisse duik in je archieven om een werk te selecteren mag natuurlijk ook.

Iemand die foto's maakt doet dit niet omdat er een wedstrijd is. Een foto maak je opdat de situatie zoals vastgelegd niet verloren gaat voor het menselijk oog. Vandaar dat iedereen met een camera welkom is. Amateurs en professionele kiekjesmakers hebben in deze prijsloze "contest" exact dezelfde rechten.

Stuur je digitale foto met naamsvermelding en andere relevante data naar: beaty1@gmail.com.

De werken worden geprint op een formaat van 30 x 40 cm. En afhankelijk van de compositie van de kiek is dat staand of liggend.

Deadline insturen: 20 januari 2019, 12.00 uur. Eerder insturen mag; dat is uw goed recht.

Doe niet alleen mee: verspreid het nieuws met de grote trom, hang de berichtgeving aan de grote klok en zet uw gedeelde zegje in alle media. Maar vergeet niet ... de verspreider is het belangrijkste medium.

 

1 commentaar(en) op artikel "Mensenkrom? Mensenrecht!"

Thanx. Kan ik dit delen? Willen jouw fans dit delen? Graag.

Door: Beaty Czeto Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: