De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Lijden bij De Windwijzer

Maria Passie, het verdriet van Maria

Maria Passie, het verdriet van Maria
In de stille week, de week voor Pasen, gaat het altijd over het lijden van Jezus. Op zondag 25 maart wordt in de Maria Passie het verdriet van Maria hoorbaar in muziek en zichtbaar in woord en beeld. De Maria Passie wordt uitgevoerd op zondag 25 maart van 19.30 – 21.00 uur in de Windwijzer, Schiedamseweg 95 te Vlaardingen. Er wordt een vrije gift gevraagd.

Het lijden van de moeder van Jezus staat centraal in de Maria Passie die uitgevoerd wordt door het Pauluskoor en de band Kaya. Maria lijdt aan wat haar kind heeft te doorstaan als zij haar zoon Jezus ziet gaan op zijn weg naar het kruis. In haar gaat het om al die moeders die lijden aan wat hun zonen (en dochters) overkomen is en overkomt tot op de dag van vandaag. Moeders lijden mee aan hen die lijden. Beelden daarvan zien we dagelijks via de media: kinderen die verloren raken, kinderen die omkomen door geweld, kwetsbare kinderen…

Steen 
Verdriet kit al mijn krachten samen,
zodat ik roerloos word als steen.
Mijn hele wezen wordt materie,
een ondoordringbaar star mysterie,
o sla de rots, opdat ik ween.
(Vasalis)

De muziek wordt afgewisseld met beelden uit de kunstgeschiedenis. De teksten worden gelezen door Lydia Roosendaal en Jan de Geus. De muzikale begeleiding is in handen van  Bert van der Meer.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: