De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Return2Sander midwinterwandeltocht

Kouwe tenen en veel plezier

Kouwe tenen en veel plezier

“Er is nu ruim € 71.000,- in kas. Exclusief de opbrengst van vandaag. Dat is voldoende om Sander Kollen in Moskou zijn behandeling voor de stopzetting van MS te kunnen laten gaan,” dit in het kort zijn de woorden waarmee Guido de Jong (met een lach en een traan) zondag 7 januari het eind van de Return2Sander midwinterwandeltocht van het Blauwe Vaasje inluidde. Voor de behandeling, die vrij analoog is aan die van leukemie, is € 65.000,- nodig.

Op deze zonnige maar koude zondag was het druk met wandelaars. Niet alleen uit Vlaardingen trok de stoet van meer dan 500 dikke jassen, mutsen en extra sokken door stad en polder. In het kort ging het van de Vulcaan Bierbrouwerij via ’t Hof richting Babberspolder, Ambacht, langs het Klauterwoud door de Broekpolder en door de Indische Buurt via de Westhavenkade weer terug. De 10 kilometer lange promotour zette Vlaardingen “heerlijk” op de kaart, aldus menig deelnemer.

Buiten, naast de inschrijftent, weer de nodige Koek & Zopievarianten, een vuur-ton en tafels banken waarop in het bleke zonnetje de nodige erwtensoep, warme chocomel, broodjes worst en dampende Glühwein naar binnen ging als erwtensoep, warme chocomel, et cetera.

Voor een keertje speelde huisband GinFish binnen. “Als we buiten spelen vriezen onze vingers vast,” zei ‘Fish’ Richard van der Raad. “Dat hoor je binnen vijf minuten nog maar één akkoord.” Het bleek een vrolijke voorbode van een geslaagde en sportieve bijeenkomst waarbij burgemeester Annemiek Jetten (de huidige Viola in de promoclip Vlaardingen 1018) en de lokale Conny ‘Hillary Clinton’ Oosterom de politieke voorhoede vormden.

Stadsfotograaf Cees Groen, het feestelijke thuiszitten rond de jongste feestdagen moe, holde en fietste zijn rondje mee met camera. Een impressie van zijn belevenissen.

“Het was een bonte stoet: stevig ingepakt tegen de kou. Een paar graden boven nul? Nou, dan wil je wel wandelen. Maar de zon bleek een fijne loopmaat.

Met start en finish bij de Vulcaan Brouwerij een schot in de roos. Een leuke stek en gezellig ingericht; binnen en buiten. Halverwege was er een rustpunt bij het Vlaardingse Cultuurhuis op het Educatief Archeologisch Erf Broekpolder. Hier werd gretig gebruik van gemaakt.

De wandeltocht is opgezet door organisatie het “Blauwe Vaasje”, als actie voor Return 2 Sander. Sander Kollen is Haring & Bier Wandeltocht vrijwilliger van het eerste uur, heeft MS en gaat achteruit. In vanaf 19 februari t/m 25 maart ondergaat Sander een behandeling in Moskou, die het proces van zijn MS kan stagneren of zelfs stoppen. Die behandeling kost veel geld.

Met de Return2Sander WinterWandeltocht: een ijsberengezellige wandeltocht voor het hele gezin, steunt de organisatie Sander. De opbrengst komt volledig ten goede aan Sander.”

Het was een dag van kouwe tenen, veel plezier op een bedje van serieuze gedachten.

Wie alle 114 foto's van Cees Groen en mogelijk zichzelf wil zien, die klikt op: LINK
Ook is er een muzikaal filpje van zijn hand. Klik in dat geval op: LINK II

2 commentaar(en) op artikel "Kouwe tenen en veel plezier"

Mooie weergave van deze dag, vol met lieve mensen.

Door: Joke Kollen Op:

Geweldige dag gehad👍🏼 Helaas werkt de link niet naar de foto’s... ☹️

Door: Irene Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: