De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Zin op Zondag

‘Het eigenlijke leeft in het binnenste van de ziel’

‘Het eigenlijke leeft in het binnenste van de ziel’

De Windwijzer heeft Marga Haas uitgenodigd in de serie ‘Zin op Zondag’ op zondag 16 december van 15.00 – 16.30 uur om de weg te wijzen in het het denken van Meester Eckhart. Daarna is er gelegenheid om verder te praten onder genot van een glaasje wijn of sap. In het voorjaar op 18 februari begint een leeskring, samen teksten lezen van Meester Eckhart. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 te Vlaardingen.

Meester Eckhart (1260 -1328) staat meer dan ooit in de belangstelling van veel zoekende mensen. Voor wie in deze tijd verdieping zoekt, is de middeleeuwse mysticus een onmisbare wegwijzer. Hij wijst ons een weg van verstilling en helpt ons onszelf te hervinden. Hij stimuleert ons de weg naar binnen te gaan, God in jezelf te onderkennen en met God en in God vruchtbaar te worden. Jezelf leeg maken, je te onthechten en opnieuw beginnen met leven heeft nog niets aan actualiteit ingeboet voor wie zoekt naar verdieping, naar een anker, naar innerlijke vrede.

Marga Haas  neemt ons vanmiddag stap voor stap mee in het denken van Meester Eckhart. Zij is theoloog , begeleider van bezinningsactiviteiten en stiltedagen en schrijver van het boekje ‘God en ik, wij zijn één; veertig dagen met Meester Eckhart’. Een boektafel is aanwezig.

18 februari 2019 start leeskring ‘Thuiskomen in je oorsprong’
Samen teksten lezen van Meester Eckhart. Ds. Kees Haas is uw gids op deze reis naar verdieping. Voor de tekst wordt gezorgd. De avonden op 18 februari, op 4 en 18 maart duren van 19.30-21.00 uur.

Op zoek naar zinvol en betekenisvol leven
Zin op Zondag wil mensen, die verlangend op zoek zijn naar zinvol en betekenisvol leven, een ontmoetingsplek bieden waar zij zich bezinnend (opnieuw) kunnen oriënteren op wat voor hen het leven zin en betekenis geeft. Daarbij kunnen ook de randen van geloven (verder) worden verkend. Zinzoekers hebben gidsen nodig. Verschillende sprekers worden als gids uitgenodigd. Zij spreken op een open wijze en vanuit eigen levenservaring. De verhalen van hen kunnen dienen als wegwijzers of vensters.

Zin op Zondag is van 15.00 – 16.00 uur met na afloop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder een goed glas wijn of sap. De bijeenkomsten zijn gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevaagd.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: