De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Onthulling vrijdag 29 juni 19.30 uur voor Westkaai

Haring-Beeld-Schoon

Haring-Beeld-Schoon

De onthulling van het Haringbeeld (Weet iemand al een naam?) is aanstaande. Nog even en burgemeester Annemiek Jetten trekt met gemanicuurde handjes het tijdelijk vod van dit cultureel hoogstandje met semi-commercieel randje.

Dit beeld is het voorlopig gevolg op maandenlang peinzen en aftasten, maar vooral dóórgaan van stadgenoot Jos Lukassen, die nu eenmaal één ding duidelijk wil maken: Haringen Verbinden. Dat de haringen dit niet zelf doen ... net als bij de kaboutertjes is het uiteindelijk de mens die actie moet ondernemen.

Jos Lukassen mag dan in sommige kringen een dromer heten: waren er maar meer. Onder het morsen van veel transpiratiedruppels, het rijden van ontelbare kilometers en het almaar vertellen van zijn "Ik heb een droom" is na maanden van hard werken zijn Haringbeeld klaar voor "behang".

Dat behang is nu juist de verbindende factor die dit beeld zo uniek gaan maken. Iedere liefhebber met een verbindend hart kan van EUR 100, t/m EUR 250,- een metalen schub kopen. Op die schub een slot en je eigen tekst. Leuk voor nu, een historische bijdrage voor de toekomst. Er is straks een kraam aanwezig waar je je schub vast kunt bestellen. DOEN, zeggen we unisono met Vlaams schrijver Tom Lanoye.

Info
Datum: vrijdag 29 juni
Aanvang: 19.00 uur
Onthulling: 19.30 uur
Locatie: t.o. Westhavenkade 10 (Restaurant Westkaai)

Foto
Opname van Nachtburgemeester Leo IJdo die gisterenmorgen de plaatsing van het Haringbeeld van nabij volgde.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: