De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Ruimte in beweging, Boterstraat 81, Schiedam Zondagmiddag 13 mei 13.00 uur

Demonstraties & workshop mallendag

Demonstraties & workshop mallendag

Mirjam Boomert zal deze middag gaan bodypainten. Zonder vooropgezet plan en ook met behulp van mallen en sjablonen; de bezoekers kunnen het werk zien groeien.

De bezoekers kunnen ook aan de slag, er zal plek zijn waar men, met eenvoudige stempels/sjablonen, zelf een klein werk kan maken wat men natuurlijk mee naar huis mag nemen.

Rob van der Ven is al jaren bezig met het maken van mallen van lichamen. Een mal van je hand of je gezicht is snel te maken. Met gipsverband maakt hij snel een mal waar onder andere klei in afgegoten kan worden. Je kunt de mal meenemen, of later een afdruk ophalen. Voor complexere mallen kunnen natuurlijk ook afspraken gemaakt worden.

Willem van Hest is actief met het ontwerpen van platte mallen, sjablonen, die hij op een zeef overzette. Zo ontstonden zijn zeefdrukken, inkt op papier. ‘De laatste jaren snij ik in stevig plastic mijn sjablonen en werk ik daarmee met acrylverf direct op meestal stevig papier. Voor de demonstratie maak ik een kleine oplage in 6 kleuren (‘gangen’ in het vakjargon) van mijn sjabloondruk ‘Rotterdams riviergezicht’: Hotel New York, de kop van Zuid, de bruggen en het wereldmuseum aan de andere kant van de Maas.

Natuurlijk is ook de tentoonstelling van alle 11 deelnemers te zien.

In 1876 werd Rodin valselijk beschuldigd van surmoulage, d.w.z. het afgieten van menselijke lichaamsdelen. Het gebruik van echte lichamen, was ondenkbaar. De ambachtelijke kunde van kunstenaar vond men essentieel. Tijden veranderen…

Kunstenaars en uitvoerders maken al sinds mensenheugenis gebruik van mallen om (delen) van hun werk te maken, vormen strak vorm te geven, vormen te herhalen, een grotere oplage te maken, een specifieke techniek of materiaal toe te passen of om herkenbare elementen in te voegen.

Maar... wat is een mal? Wat kan een mal? Gebruik je bij het zeefdrukken een mal, of bij een ets? Is een werk nog uniek als het uit een mal komt? Doet dit er überhaupt toe? Kunstenaars en uitvoerders tonen hun 2-D en/of 3-D werken èn de bijbehorende mallen:

Mirjam Boomert
Jan van Dorp
Inge van Haastert
Sjef Henderickx
Willem van Hest
Ahrend van Ipenburg
Zhanhong Liao
Harry Schumacher
Tomaello bv
Rob van der Ven
Vrij Glas

Verder nog te zien op vrijdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur t/m 20 mei 2018
klik hier voor de website - www.stichtingkunstwerkt.nl

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: