De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Galerie de Duig en talent van eigen huis

Cursisten tonen eigen werk van 7 t/m 29 juli

Cursisten tonen eigen werk van 7 t/m 29 juli

Al 34 jaar wordt er les gegeven in Galerie de Duig. Vanaf september start het 35e seizoen 2018/2019. Maar eerst wordt het seizoen wederom afgesloten met een overzichts-tentoonstelling van een aantal leerlingen.

Wederom is het niveau hoog en wordt werk getoond in verschillende technieken. Ook zijn de onderwerpen, die zijn vastgelegd met verschillende materialen, verrassend en zeker de moeite waard om te bezichtigen. Tevens toont galeriehouder, kunstenaar en docent Robert Daalmeijer een x-aantal werken van zijn hand.

In de afgelopen 34 jaar kwamen honderden zo niet duizenden cursisten verspreid uit de regio en tot ver daar buiten voor de wekelijkse lessen naar de Duig. Een begrip in het vak-bekwaam leren tekenen en schilderen naar de natuur. Het fijnschilderen en gedetailleerd leren tekenen wordt hier geleerd zoals bijna nergens anders.

Stap voor stap leren hoe je iets moet opbouwen met grafiet, kleurpotlood of met olieverf. Leren zien van toonaarden, kleuren zien en herkennen door deze te onderscheiden van elkaar; filteren. Het leren mengen van kleuren. Maar ook hoe je bijvoorbeeld composities moet maken. Stilte creëren door weg te laten: Less is more! 

Uiteraard altijd in een gezellige sfeer en ambiance. De groepen tellen hooguit 11 personen. Dus genoeg tijd en aandacht voor elke leerling.

Begin september start het nieuwe en 35e seizoen 2018/2019. De lessen worden als altijd gegeven door Robert Daalmeijer (met gelijknamige website). Inschrijven kan nu al.

Bent u nieuwsgierig naar wat cursisten maken? Meer weten over de mogelijkheden? Of wilt u meer weten over Galerie de Duig? Dan kunt u onze Facebook pagina (Galerie de Duig) volgen of kijk op de website van de Galerie: www.galeriededuig.nl.

Noot
Robert Daalmeijer: 'Schrik niet van het geëxposeerde niveau en de kwaliteit van de werken van de cursisten. Iedereen begint bij ons hetzelfde. Of je nu kunstacademie hebt gedaan, elders lessen hebt gevolgd, of als je gewoon nog helemaal blanco bent. Per slot van rekening gaat het om het leren kijken en dan bedoel ik "echt zien"'.

Er zijn momenteel nog plekken vrij op verschillende dag-delen, dus inschrijven is nog mogelijk.

Galerie de Duig is tijdens deze expositie van 7 t/m 29 juli 2018 elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Galerie de Duig is gevestigd aan de Landstraat nummer 29 te Vlaardingen.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: