De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

De sangria is op, weer tijd voor koffie

Tapgitarist Ron Baggerman bij Henk Koudijzer

Tapgitarist Ron Baggerman bij Henk Koudijzer

Als je de stoïcijnse Noord-Hollandse wereldgitarist Jan Akkerman tot je bewonderaars mag rekenen, sta je zeker niet op de onderste muziektrede. Op donderdag 6 september zet Henk Koudijzer weer een vesre pot koffie voor een nieuw seizoen tussen 10.00 en 12.00 uur bij Omroep Vlaardingen. Ron Baggerman (bas, gitaar en toetsen) zal de eerste gast zijn die de verse troost tot zich zal nemen. En niet alleen omdat hij ook live performed bij Henk is het een boeiende gast.

Ron speelt niet alleen bas, maar ook gitaar & toetsen. Wanneer zijn oog rond 1981 op een artikel in de Music Maker valt over de Chapman Stick is hij verwonderd en verkocht. Dit instrument heeft 6 bas- en 6 gitaarsnaren en wordt gespeeld d.m.v. het twee-handig tappen, een piano-achtige speeltechniek. Hij treedt hiermee in de voetsporen van met name Tony Levin. Bekend van onder andere King Crimson en Black Light Syndrome.

Rond 1981 zijn er een paar honderd van dit soort instrumenten op de wereld. Nu zijn dat er meer dan 10.000. Ron ontmoet na enkele jaren spelen/oefenen de uitvinder/createur van de Stick, Emmett H. Chapman. Na een 2e ontmoeting stuurt Emmett Ron een aanbevelingsbrief, waar in hij verklaart dat hij Ron tot één der beste spelers ter wereld beschouwt. Ron is één van de weinigen die linkerhand en rechterhand onafhankelijk van elkaar kan gebruiken.

Hij nodigt hem uit om hem te assisteren bij concerten en muziekbeurzen, waaronder de Frankfurter Messe, de grootste internationale muziekbeurs ter wereld. Op internationale Stick/Tapguitar seminars geeft Ron les aan honderden studenten. Ron geeft o.a. Stickles aan Rob van der Loo (Bas bij Epica, Delain, Suncaged en MaYaN) en Sylvano Matadin (Bas bij Urban Dance Squad en bij Anouk).

Ron speelt ook als gast een Sticksolo op een solo CD van Rob van der Loo. Dit nummer wordt gezongen door Arjen Lucassen. Hij treedt over de hele wereld op en staat ook op het Montreal Jazz Festival en in San Jose (USA) op het grootste Stickseminar ooit. Verder toert hij door Spanje met het Stick Trio. Samen met Guillermo Cides en Jim Lampi. Hij heeft 2 Stick CDs uitgebracht : “Galaxy Gypsy” en “Seven Sisters”.

Luisteren is het enige wat we kunnen aanbevelen.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker