Programma intocht Sinterklaas

Het is Sinterklaas weer gelukt om een prachtig programma te organiseren. Dit jaar neemt hij een recordaantal van ruim 260 pieten mee naar de haringstad, waaronder enkele glutenvrije pieten en pieten die mandarijntjes uitdelen.

“Winterreise”

Op woensdagavond 14 november a.s. opent Galerie Sehnsucht de nieuwe internationale verkooptentoonstelling “Winterreise”.

Kick Off Waterweg Cultuurprijs 2019

In 2019 zal wederom de Waterweg Cultuurprijs worden uitgereikt aan het beste idee voor een cultureel project in de regio Waterweg Noord. De winnaar ontvangt een geldprijs van € 15.000 voor de realisatie van het project en een...

Kunstlezing door Juan Heinsohn Huala

Op donderdag 15 november wordt er om 20.00 uur in De Windwijzer een kunstlezing gehouden door schilder en dichter Juan Heinsohn Huala, kind van in 1976 uit Chili gevluchte ouders.

College in Watertoren

Op maandag 26 november 2018 organiseren de Vrienden van de Watertoren in Vlaardingen samen met het restaurant in de toren om 18.30 uur een avond over Water in de klassieke muziek.

Holy Shit: een stevig Laatste Avondmaal

ATHENE - Een Jezusfiguur op de WC. Dertig muntstukken op de vloer. Het besef van verraad: Holy Shit! Met dit beeld maakt de Vlaardingse kunstfotograaf Look J. Boden in november zijn opwachting in Griekenland.

Hans Vermeulen op herhaalde Koffie

Donderdagmorgen 15 november van 10.00 tot 12.00 uur zal een eerder opgenomen programma worden uitgezonden op Omroep Vlaardingen. Het betreft een uitzending met de zoon van de vorig jaar overleden muziekheld Hans Vermeulen.

Vlaardings Woordenboek komt eraan

Op 21 november aanstaande viert de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen haar 30-jarig jubileum. Reden om de leden een bijzonder cadeau aan te bieden. Het bestuur besloot een al langer sluimerend idee uit te werken. Het vastleggen...

Verboden gebied - Mary Borden

Net als in Het kielzog van de oorlog van Ellen N. La Motte (zie recensie van vorige week) geeft het boek Verboden gebied van Mary Borden een inkijk in de turbulente wereld van de verpleging, direct achter het front tijdens de Eerste...