De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Column van Ger van Veen

Winnaars

Winnaars

ONS Vlaardingen is de grootste partij in Vlaardingen geworden. Hoogendijk en Boers hebben het uiteindelijk toch volbracht. De strijd tegen het vuil en wat zij onrecht noemen of wat onrecht echt is, is gewonnen. Ze verdienen het en daar hoef je beslist geen aanhanger van hun ideologie voor te zijn, of juist wel. Ze zeggen dat ze niet links of rechts zijn en ik denk dat dat zo is. Ik woon in de Westwijk en heb de verkiezingskoorts met belangstelling gevolgd.

Dacht dat ik een parade aan politieke figuren aan zou treffen in de armste maar ook groenste wijk van Vlaardingen. Niets was minder waar. GroenLinks liet al dat Westwijkse groen links liggen, de SP was er enkel met een bestelautootje met een levensgroot portret van lijsttrekker Arnout Hoekstra erop getekend. Verder was Hoekstra ver te zoeken. Zij zochten de winst in een poster op een auto. En dan zag ik op een zaterdagochtend een verloren PvdA'er ergens in de wijk een poging doen de partij tot de hemelen te verheffen. En de rest ... heb ik niet gezien in de zwarte Vlaardingse wijk, de wijk waar alles fout gaat, maar ook de wijk van links, rechts, zwart, wit, die wijk van alles en nog wat.

ONS Vlaardingen was er wel. Niet alleen om propaganda te maken voor de verkiezingen maar ook ver daarvoor. Het zijn 'angry old men' die de burgemeester terroriseren met vragen over vuil, misdaad en andere oneffenheden die van de stad een mindere stad maken. Ze worden door collega's belaagd met quotes als: 'het zijn schreeuwers' en 'ze zijn altijd negatief'  Het volk heeft die schreeuwers gelijk gegeven. Een stem gegeven. Hoogendijk, Boers en wellicht ook Vuijk zijn wellicht de nieuwe wethouders van de stad. ONS heeft de stad overgenomen met Beter voor Vlaardingen. Ik bid en hoop dat Hoogendijk, Boers, Trooster en Van Unen mij een stad schenken waarvan ik houd.

En als ze mij nodig hebben, ben ik er. En als er ergens een wethouderspost op kunst- en cultuur nodig is, ben ik beschikbaar. Maakt me niet uit voor welke partij. Ik ga die uitdaging aan omdat ik kennis van zaken heb. En kan observeren. Natuurlijk wist ik allang dat ONS de verkiezingen zou winnen. Dat wisten Hoogendijk en Boers ook. Toch is hun gevecht geëindigd in minder dat zij verwacht hadden, weet ik zeker. Hadden niet gerekend op Beter voor Vlaardingen ...  met ook twee donderstralen in de gelederen.

Ik ben inmiddels oud, maar jong genoeg om de stad  te redden!

6 commentaar(en) op artikel "Winnaars"

ONS.Vlaardingen met meer dan 1 wethouder in het college, ik moet dat nog zien. Zoals het er naar uit ziet hebben ze minstens nog 4 andere partijen nodig om een coalitie te vormen en een beetje coalitiepartner wil dan ook graag een wethouder daar voor leveren. Of denk je dat een partij gewoon alleen ter opvulling van de zetels in het college zou gaan zitten? Voor wat hoort wat, ook in de politiek

Door: Pollie Op:

Heer van Veen, gewoonlijk heeft de heer Buischwater niet veel met u op maar in deze bent u toch wel een beetje in achting gestegen.

Door: Tejo Buischwater Op:

Ik zou 1000 woorden kunnen schrijven maar heb er maar 1 nodig: Geweldig!

Door: Rene de Boer Op:

'Het volk' zijn 4000 ONS-stemmers voornamelijk uit de Westwijk van de 52.000 kiesgerechtigden? Beetje bezopen om dat 'het volk' te noemen. Het is gewoon een verkiezingsoverwinning, meer niet. Ik ben er helemaal niet blij mee, we zullen zien hoe het gaat.

Door: Centrum Op:

Eindelijk Ger heb je je pen weer laten spreken. Fantastisch!

Door: Cok Op:

met belangstelling gelezen en vanuit "Kracht van Verbeelding" uitziend naar goed constructieve contacten met wethouder van kunst en cultuur

Door: han Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: