De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Winkelaanbod Veerplein en Liesveld tanende

Winkelaanbod Veerplein en Liesveld tanende

Welke Vlaardinger heeft dit nou niet aan zien komen. Voor de bouw van het overdekte Liesveld waren er al bedenkingen omtrent de haalbaarheid van het project wegens de veel te hoge huren die gevraagd zouden gaan worden. Slechts een klein aantal partijen waren voor: De Gemeente Vlaardingen, de projectontwikkelaar en een aantal winkeliers die er in die tijd al gevestigd waren en korting op de huur hadden bedongen.

Door de hoge huren valt er geen goedkope croissant meer te slijten dus is het nu weer de beurt aan Delifrance om haar winkel te sluiten hetgeen ook geldt voor Voordeelshop Op = Op.  

Deze gang van zaken brengt het Centrumplan Binnenstad, wat onlangs door de gemeenteraad werd aangenomen, in groot gevaar met het sluiten van een toenemend aantal vestigingen.

Ondernemers die snel failliet willen gaan kunnen zich er nog wel vestigen, maar er zijn weinig gegadigden die de stap durven wagen, vandaar de teloorgang van het Liesveld en het Veerplein en de lege winkelpanden die in ras tempo nog toe zullen nemen.

De veranderde loop, richting het overdekte Liesveld en het Veerplein deed de winkeliers op de Hoogstraat uiteindelijk de das om. Het verdwijnen van de tunneltjes en in plaats daarvan de aanleg van de Spaanse Trappen (Bloemetjes Trappen) waren daar mede schuldig aan.

Omdat ik als beroepsmopperaar de Gemeente Vlaardingen al voor de bouw hierop attendeerde werd ik op het matje geroepen door de projectontwikkelaar en de op huur korting beluste ondernemers die hier niks over wilde horen, want zij betaalden slechts een schijntje aan huurprijs per vierkante meter dus moest Tempelaar zijn snaveltje dicht houden.

19 commentaar(en) op artikel "Winkelaanbod Veerplein en Liesveld tanende"

Tempelaar weet het weer beter. Hij had ze al gewaarschuwd en moest zelfs op het matje komen. Oei.

Dit is echt een stuk wat weer nergens op slaat. De periode van de overkapping ligt al heeeeeel ver achter ons. Jarenlang ging het goed en was alles verhuurd. De laatste jaren (!) zit er de klad in. En oeioei, het is de schuld van de gemeente en de kapitalisten van een verhuurders. Ik hoor zelfs onnozelaars zeggen dat ze subsidie krijgen bij leegstand en dat ze daardoor panden graag leeg laten staan.

Manmanman. Wat een gelul allemaal. Het zijn andere factoren die een rol spelen. De winkeliers gaan niet met hun tijd mee en/of hebben gewoon geen rendabele bedrijfsvoering. Daarnaast: consumenten kopen graag op het internet. Zalando, Bol.com etc. Daarna gaan ze lekker een rondje stad doen en verbazen zich over de leegstand.

Denk toch eens na voordat iedere keer de gemeente en de verhuurders de schuld krijgen.

Als iedereen nu eens een paar maanden niets op internet koopt maar gewoon in de winkels dan zil je zien dat het opeens wat rendabeler wordt.

En hou in hemelsnaam eens op met dat domme gelul.

Door: Reinier Op:

Wat ook speelt is de ondermijning van de concurrentie positie door hoge parkeertarieven tegenover gratis parkeren in de wijkwinkelcentra die bovendien ook nog eens flink zijn uitgebreid en vernieuwd. Er is steeds minder reden om naar de stad te komen want je kan alles vinden in de eigen wijk. Een deel van de winkels valt nu om vanwege het domino effect. (Minder publiek, minder winkels, minder publiek, etc) Dit is dus wel degelijk ook een gevolg van gemeentelijk beleid. (Het verkopen van de parkeergarages idem)

Het internet is een fenomeen waar zowel de gemeente als de ondernemer mee moet dealen. Dat vraagt om een andere, meer op belevingswaarde gerichte benadering en niet zoals tot nu toe nog steeds op koopstromen en m² winkeloppervlak. (de economische analyse van de huidige situatie gaan niet de inzichten opleveren die nodig zijn)

Door: Marco de Brabander Op:

@Marco: ja, parkeren is een aangelegenheid van de gemeente. Daar valt zeker nog iets aan te verbeteren.

Door: Reinier Op:

Ik hoorde via via dat Wethouder Versluijs die lege wandelpanden wil opbouwen om er Moelanders te huisvesten we hadden er nog niet genoeg in Vlaardingen ....?

Door: John Op:

laat versuijs ze zelf in nemen af blijven van ons winkel centrum huren omlaag de huurde dikke prent ben een ras echter vlasrdunger schaam me nu dood om er een te zijn

Door: wil Op:

@Reinier, hou lekker je oogkleppen op als je door Vlaardingen wandelt, ik heb ze al jaren open!

Door: Dirk Tempelaar Op:

Koningshoek maassluis daar kan je waarschijnlijk bijna voor niks een winkel huren. Want ik zie daar bijna geen leegstand. Mooi modern met de goede faciliteiten en meer dan 1000 gratis parkeerplaatsen. Ik vind het niet raar dat ik er steeds meer vlaardingers tegen kom.

Door: Jeroen Op:

Toenmalig wethouder Bas Goudriaan liet het Emaus afsluiten en de Voorstraat om zo de stad verkeersluw te maken... daarna werd het steeds stiller in de stad en het parkeren duurder. Ook centrumbewoners werden du dupe van zijn beleid en niet alleen zij. Meer wil ik er niet over kwijt...

Door: Dirk Tempelaar Op:

Bas Goudriaan ook een pvda man.

Versluis wethouder ook pvda, de burgemeester ook pvda

De pvda maakt meer stuk dan je lief is samen met sp en d66 vv2000 allemaal linkse partijen bah

Door: Kiki Op:

Ja @Kiki, dat klopt en ik heb het allemaal van dichtbij meegemaakt... Reinier schreeuwt om het schreeuwen, maar weet het fijne er niet van, jammer.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Vlaardingen is Vlaardingen niet meer.

Ik heb er een geweldige jeugd gehad ben er uitgegaan, de horeca en disco dat was er genoeg en iedere wijk had zijn eigen clubhuis. Op vrijdagavond de een stadje pakken .............. het kon allemaal. Wilde je op jezelf gaan wonen dán had je zo huurhuisje nu moet je 8 jaar ingeschreven staan.

De ene Burgemeester maakt nog meer kapot dan de ander en nu zit je er weer met eentje opgescheept die uit Zeeland komt en in het dorp Sluis ging de vlag toen ze daar vetrok ................ waarom mogen wij niet zelf meer kiezen als Vlaardinger wie wij aan het roer willen hebben ............... en nu denk ik ach .............. wat ik in Vlaardingen kwijt bent geraakt zoek ik dan maar elders.

Door: Danielle Op:

Oud burgervader Bruinsma riep;

" We worden een tweede Rotterdam ". Ik stond hem keihard in zijn gezicht uit te lachen. No way. Politiek helpt Vlaardingen naar de afgrond. GOST-TOWN. Stem geen PVDA mensen.

Door: CeCe Op:

@Reinier. Jij weet het vast wel allemaal. Ondertussen betaal je 6000+ voor een overdekt winkeltje in vlaardingen centrum. Even rondkijken en je kan ze vanaf 1000 in schiedam en 1800 in rotterdam krijgen. Scheelt wel heel veel huur of niet ?? Komt zeker ook door internet ? En ja er zijn meer plekken waar je nu kan winkelen maar de haven zat in het weekend ook rond 21.00 al aardig vol en nu kan je in elke zaak rond 00.00 uur nog een plekje vinden. Vlaardingen word geen 2e rotterdam maar schiedam. Gaat alleen maar achteruit !

Door: Robert Op:

Er zijn er blijkbaar toch meer die Vlaardingen niet (meer) bezingen en zien zitten.

Ik hoop niet dat die 6000+ per maand zijn, want dat begrijp ik je opmerking van je dat Vlaardingers nu eens een paar maanden niets op internet kopen maar gewoon in de winkels dan zul je zien dat het opeens wat rendabeler wordt.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Als alle vlaardingers een paar maanden niets op internet kopen.

Pff wat een onrealistisch geneuzel. Er moeten gewoon meer betaalbare parkeerplaatsen komen, verhoog de ozb voor parkeergarages zodat het voor de eigenaargeen andere optie laat dan verkopen,aan de gemeente. Aan de ene kant van het viaduct zijn parkeerplaatsen, maar aan de andere kant is ook ruimte maar geen parkeerplaatsen. Er is plaats voor minimaal 10 plaatsen.

Door: Frans Op:

Die parkeergarages waren volgens mij altijd al van de gemeente, maar moesten zo nodig worden verkocht omdat ze niet rendabel waren. Je denkt toch niet dat de Gemeente Vlaardingen die ooit nog terug zullen kopen, mallerd, hahaha!

Door: Dik Tempelaar Op:

Met de weinige winkels die over zijn en inderdaad het mega dure parkeren jaagt de gemeente ons naar de buur gemeenten. Want in Maasluis genoeg en zelfs gratis parkeren en echt een te leuk overdekt winkel centrum en op een steenworp ook nog andere grote en leuke winkels.

En als men eenmaal de winkels daar eigen heeft gemaakt zie dan je consumenten maar eens terugverdientijd krijgen.

Door: Ida van Brandwijk Op:

Ik weet het niet zeker want ik heb geen economie gestudeerd en ik ben geen grootinversteerder, maar ik denk dat het de eigenaren van de parkeergarages en de Liesveldwinkels geen donder kan schelen dat de boel leegstaat. Volgens mij is er vast wel een voor hun gunstige belastingtechnische constructie waardoor ze van hun verlies een leuke aftrekpost kunnen maken waar ze uiteindelijk toch wel weer een stuk beter worden.

Het zijn grote bedrijven die het best wel kunnen gebruiken dat naast hun goedlopende parkeergarages en winkelcentra in de grotere steden er een paar in Vlaardingen in de min schrijven

Door: Pollie Op:

Nadat mijn familie meer dan 400 jaar in Vlaardingen woonde, heb ik het voor gezien gehouden. Ik kijk echter nog graag naar de haringstad en merk dat er.......... weinig is veranderd is. Inclusief de beroepsmopperaar. Die moeten we houden. Want wie zegt er straks tegen ons: "zie je wel, ik had het je wel gezegd."

Ga zo door Dirk!

Door: Willem van IJperen Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: