De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Vijfsluizen verkeer(d)?

Vijfsluizen verkeer(d)?

Vlaardingen haalde eerder De TV Draait Door. Dat was iets met Britt Planken en een koddige scene op het podium tijdens het Zomerterras. Is een tweede keer in de maak?

Ruud van Harten zei over het nieuwe Vijfsluizen: “En nu maar hopen dat het werkt.” De wethouder Verkeer had er kennelijk niet al te veel vertrouwen in, die asfaltspaghetti. Zijn gelijk wordt bevestigd. Jammer en zonde. Had hij er zelf ook weinig vertrouwen in?

De vraag is, aldus Waarman, die thuis alle verkeer regelt en regelmatig het vuil buiten zet en boodschappen doet, waarom ongetwijfeld duurbetaalde professionals er zo’n halve maatregelen van maken en waarom de wethouder (ongetwijfeld uitgekozen vanwege zijn uitmuntende verkeerskennis) niet eerder de tekeningen heeft bestudeerd en bekritiseerd. Dat zou hem hebben gesierd en mogelijk een herverkiezing hebben opgeleverd.

Het hele project is aan kritiek onderhevig. Slechts een paar jaar na restauratie moest de boel alweer op de schop. De te korte aanloop richting afslag zuidwaarts verlengd was een noodzakelijke aanpassing. Eerder werd de verbouwing bejubeld door wethouder Anny Attema en burgemeester Tjerk Bruinsma. Nu mag Ruud van Harten samen met zijn Schiedamse ‘vakgenoot’ de PR behartigen.

Dat DFDS almaar meer verkeersbewegingen genereert is welkom. Immers, meer verkeer betekent meer schepen, meer containers op vrachtwagens en meer werk en banen. Dat is economie, dat is goed.

Minder goed is het dat niet intensief wordt gekeken naar alle mogelijkheden. Misschien dat een fly-over van DFDS en Vopak direct richting A4 soelaas biedt. “Dat is erg duur,” ik hoor het de kenners al zeggen. Maar als Vopak en DFDS meebetalen en de files daarmee geschiedenis zijn, is dat iedere cent waard en op termijn goedkoper.

Heeft iemand er wel eens over nagedacht dat vanwege alle verkeerschaos DFDS en Vopak op termijn weleens Vlaardingen een welgemeend ‘tot ziens’ per ansicht kunnen zenden. Dan schiet er een prima plek over voor huizenbouw, dat wel. Kennelijk het enige segment waarin dit en voorgaande colleges ‘gloriëren’. Handiger lijkt het beide bedrijven een welgemeende hand van hulp toe te steken en de industrie te koesteren.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: