De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Verkozen, wat nu?

Verkozen, wat nu?

De stadse poppetjes hebben anders gekozen ditmaal. Stapje naar rechts gemaakt. Teleurstelling van de laatste vier jaar (maal zoveel)? In Schiedam stevenen ze af op een breed politiek front. Beetje links, snufje midden, theelepeltje rechts. Net als de maatschappij, dus dat klinkt logisch.

In Vlaardingen gaat het (gelukkig, anders zou het Vlaardingen niet zijn) weer wat meer tegendraads. In plaats van koesteren en likken om maar in de coalitie te recht te komen: meeregeren, al-dan-niet met eigen wethouder, ten spijt, gaat met name de SP op ramkoers. Schreeuwen, beschuldigen en dan hard weglopen. Je zou denken dat ze in Den Haag en Oss beter manieren kennen en hanteren.

De laatste opgeheven vinger (u kiest er maar eentje) (al zijn het onderhand twee knuisten) ging richting ONS.Vlaardingen. Toeval of niet, momenteel de partij met de meeste kiezers en daarom leider bij de samenstelling van het nieuw college. Onze Nieuwe Stad Vlaardingen werd ervan verdacht giften te hebben aangenomen, en dat viel niet lekker bij de van oorsprong Stalinistische partij waar het meeste geld weer terugvloeit in de staatskas.

Waarman is benieuwd. Wellicht is de onderzoeker van de CAOP, de Adviseur Integriteitsonderzoek Politieke Ambtsdragers, volgens de SP een fanatiek ONS.Vlaardingen-stemmer. Hij ziet de eerste socialistische reacties op Facebook o.i.d. alweer verschijnen. Inclusief alle taalfouten. Beter doet de SP de gelederen dicht en gedraagt zich, teleurstelling of niet, als een keurig nette partij.

Verkenner Bert Blase opteert voor een college met ONS.Vlaardingen en de SP als ruggengraad. De ex-burgemeester ad interim heeft humor of andere belangen; ziet ze graag struikelen en gunt … nee, dat geeft geen pas.

Dat Frans Hoogendijk – de voorman van ONS.Vlaardingen – nu in de klassieke politieke beerput is terechtgekomen, te midden van keurig opgevoede en zelfbenoemde straatvechters, zal hem een worst zijn. Frans heeft minimaal zwarte band en is, ondanks alle aantijgingen van naamloze klagers, internationaal bestuurder. Die gedegen kennis van judo zal hem te pas komen aanstaande periode. Misschien moet hij de SP persoonlijk in de houdgreep nemen. Net zo lang dat Arnout Hoekstra het belang in ziet van de te-pas-en-te-onpas gebrulde “samenwerkingskreten”.

Waarman ziet de bui al hangen en vreest voor weer vier jaar orale strijd. En Vlaardingen maar verkommeren. Arme stad, die niets wijzer wordt van aflatende voogdij van elkaar de tent uitvechtende politieke “ouders”.

5 commentaar(en) op artikel "Verkozen, wat nu?"

Ik heb Berts rapportje er nog maar eens een keer op nageslagen en ik zie echt helemaal nergens staan dat hij opteert voor een coalitie van ONS.Vlaardingen EN de SP. Ik lees dat hij zowel de SP als ONS.Vlaardingen op pad heeft gestuurd om te kijken of ze een coalitie kunnen gaan smeden. Niet dat ze samen moet gaan werken.

Tussen de regels door lees ik gewoon dat het einde verhaal is voor ONS.Vlaardingen omdat niemand vertrouwen in ze heeft

Door: Pollie Op:

Pollie is er vast ook eentje uit de SP-hoek

Door: volger Op:

Wat staan hier weer allemaal aantijgingen in zeg, kan de schrijver dit ook hard maken?

Ik heb die reacties van de SPers op Facebook bijvoorbeeld niet gezien.

Bovendien heb ik begrepen dag de SP de enige partij was die openlijk de vragen omtrent de integriteit van ONS heeft durven stellen en dat alle andere partijen dat om hun rug om deden.

Ook de ruk naar rechts is onzin, links (SP,GL en PvdA) is maar twee zetels kwijt en die zitten misschien wel bij BVV (die zijn niet rechts), dus volgens mij is er vooral tussen de lokalen flink geschoven.

Door: Dhr Broers Op:

Volger, ik ben geen lid van een politieke partij hoor! Ik heb GroenLinks gestemd

Door: Pollie Op:

Je moet niet eens raar opkijken, als de grootste partij gewoon aan de kant geschoven gaat worden. Dat dreigt met Leefbaar in Rotterdam ook te gebeuren. Bedenk wel, dat bij veel partijen de democratische principes ver te zoeken zijn. Het zou een schande zijn voor de verkiezingsuitslag, maar daar heeft menig plucheplakker geen boodschap aan. Mogelijk zit er straks een nauwelijks afwijkend bestuur van dat, wat zich de prachtige treinverbinding met Rotterdam-Centraal en Hoek van Holland door de neus heeft laten boren.

Door: John van Rhijn Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: