De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Troosterloze kerstpakketten

Troosterloze kerstpakketten

Alsof de wereld al niet onblusbaar in brand staat. Links en rechts vallen dagelijks doden en worden journalisten in stukken gezaagd. Internet als de giftige bron in Bhopal 1984. En in het centrum van de aarde Vlaardingen heb je de wereldschokkende kerstamourette, aangezwengeld door Beter voor Vlaardingen.

Waarman las Artikel zoveel-vragen van BvV en krabde zich achter het oor bij zoveel politiek onbenul. Hij belde voorman Ben Trooster TRFKABVV (The Radiomaker Formerly Known As Ben Van Vooren) en vroeg wat hij beoogde met zijn vragenlijstje. Zijn er geen belangrijke zaken?

Waarman wees Trooster op zijn eigen verse verleden als organisator van Halen en Brengen. Bestelde niet hij een vijftal jaar terug festivalkranten bij MDH Uitgeverij uit nota bene Doetinchem?
   ‘Dat is anders,’ zei hij. ‘Dat was als privépersoon.’ Ja, als private organisator, dat klopt. Maar wel met sponsorgeld van de gemeente en lokale adverteerders. Support your local dealers?
   ‘Bovendien kan in Vlaardingen niemand zo’n krant maken,’ probeerde hij nog. Jaja. En Stout Grafische Dienstverlening? Weleens gezien wat daar allemaal van de persen rolt? En soms, als de persen het niet aankunnen, kun je via Stout tegen marktconforme prijzen dezelfde festivalkrant krijgen in ongeacht welke oplage.

Dat in Doetinchem commissie wordt gevraagd om kerstpakketten samen te stellen … dat is overal. Ook in Vlaardingen. Dat de jaarlijkse slijmpakketten door lokale ondernemers worden gevuld, en dus een belangrijk deel van de revenuen “hier” blijven, daar hoor je Trooster niet over.

Schouderophalend nam Waarman de qua geloofwaardigheid wat uit de hand gelopen actie van ONS.Vlaardingen’s Tim Thiel en Ben Vuijk, als respectievelijk Bassie & Adriaan, waar. Wie een dergelijk megaproject van de grond wil zien te krijgen, zal zich serieuzer dienen te gedragen aldus de scribent. Al gaf Adriaan aan het wel een eer te vinden en zei Bassie: “Het zaadje is gepland.” Of dit ruim een dozijn jaar oude “zaadje” van Vuijk op termijn wortel gaat schieten? De tijd zal het leren.

Tot slot is de SP weer op oorlogspad. Het breed gedragen akkoord deugt niet en de Tomateros der lage Landen kruipen liefst vandaag terug in de warme kont van de PvdA, zo lijkt het. Maar of Stefanie Solleveld dit zo lekker vindt ...
   Socialisten staan over het algemeen niet vooraan als het gaat om vernieuwen. Begrijpen ze de werking niet of is het gewoon eng? Kerngedachte van het socialisme en dus de SP is dat het collectief (overheid/staat/Vlaardingen) de hoogste beslissingsbevoegdheid heeft over verdeling macht en goederen.
   Het breed gedragen raadsakkoord strookt dus niet met hun uit 1827 stammende principes. Voor 1789 had je al denkers en voorlopers van het socialisme als Plato, Lycurgus e.v.a. Verwacht uit deze hoek derhalve niet al te veel qua enthousiasme als het gaat om een uitvinding van deze tijd.
   Of laat de fractie zich de kop gek maken door eigen wethouder Arnout Hoekstra die collega Frans Hoogendijk nog steeds niet helemaal kan uitstaan en pissig is dat zijn club groter is?

1 commentaar(en) op artikel "Troosterloze kerstpakketten"

Stout vergelijken met een concept waarbij alle zorg uit handen wordt genomen en de advertentie opbrengsten voor de drukker zijn en er dus geen kosten mee zijn gemoeid en je zelf de 'baas' bent over de redactionele invulling! Ondanks de uitleg lag de column blijkbaar al klaar. Triest! Tja ...journalist zijn is een vak

Door: Ben Trooster Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: