De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Treintje Nergens Thuis

Treintje Nergens Thuis

Van zelfmoordenaars lees je zelden iets in de krant of het moeten bekende figuren zijn. Dan staan zelfs de praatmedia op radio en tv te trappelen er een item aan te wijden. Kijkcijfers zijn heiliger dan fatsoensnormen en de kans op herhaling bij minder bekende medemensen.

Dat afgelopen voorjaar iemand probeerde zelfmoord te plegen door zich tussen Vlaardingen en Maassluis aan de rails te ketenen? Daar hoor je niets over. Waarman zou dan ook een treurige scoop hebben als de metro op tijd was gaan rijden.

Dat de troosteloze figuur, hij had het sleuteltje na sluiting weg gemikt, uiteindelijk en bij gebrek aan werkend OV een langzame hongerdood is gestorven toverde bij cynici een glimlach om de mond. Maar smakeloos en schrijnend blijft het.

De reden van dit alles (de haast vergeten metro) blijft vaag. Een pagina’s groot interview in een vooralsnog landelijk dagblad met een der verantwoordelijke projectleiders bracht ook geen soelaas. Een trits vaagheden en gemeenplaatsen leverden geen duidelijkheid.

Dat rollend materieel fabrikant Bombardier met het tijdelijke (?) hoofdkwartier in Polen huist klinkt als een verwarrende constructie.
   Waarman sprak afgelopen zomer driemaal uitgebreid met een grote groep arbeiders met technische knobbel en verantwoordelijk voor de aanleg van de veiligheidssystemen. De heren kwamen uit … Barcelona en Madrid. Of dit de interne communicatie met de basis in Polen ten goede komt is onbekend.

Niet direct betrekking hebbende op de ooit langsrazende metro, maar leuk om te lezen is een boekrecensie. Iemand schreef naar aanleiding van het boek Bonita Avenue van Peter Buwalda:

Een roman als een ferme vuistslag. Een prachtig swingende stijl. Het overweldigende Bonita Avenue leest als de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Parijs.

Een licht sadomasochistische tekst in de tijd dat de Fyra alle nieuws beheerste, behalve rijden op een daarvoor speciaal en duur aangelegd traject. Nog altijd is van geen vooruitgang sprake, trouwens.
   Hetzelfde geldt overigens voor het niet zo hogesnelheidstraject van Rotterdam naar Hoek van Holland.

Wanneer het traject werkelijk wordt geëxploiteerd? Niemand die het weet. Maar de hoge dames en heren kennende zal er bij opening weer een knallend en geldverslindend feest tegenaan worden gegooid. Net als in Amsterdam waar de Noord-Zuidlijn ruim een decennium te laat werd opgeleverd of in Berlijn. Daar had in 2011 Flughafen Berlin Brandenburg geopend moeten zijn.
   Een feest? Ja. Voor de aannemers. Die verdienen bakken geld. Daarvan zal best een deel in verkeerde zakken terechtkomen en bestuurlijke zondaars indirect belonen.
   Maar Berlijn heeft nog altijd geen nieuw vliegveld. En of dat er ooit komt is nog steeds de actuele de vraag. Gelukkig heerst zelfs onder de grootste pessimisten (Lees: realisten) het besef dat het hier niet zover zal komen […].
   Metrootje komt zo?

Naar: Busje Komt Zo - Höllenboer
(www.youtube.com/watch?v=vhgfF2YY_zY)

Er liepen 2 politici zo maar langs het spoor
De een vroeg aan de ander zeg weet jij misschien
hoe laat
Hoe laat komt hier de metro (3x)
Toen zei die ander ho

(Refr.)
Metrootje komt zo (12x)
Eventjes geduld nog
Want het metrootje komt zo

Er lagen 2 politici samen in de goot 
De een was hallef levend en de ander hallef dood 
Toen kwam er een agent aan die vroeg: 
'Wat moet dat hier' 
Wij wachten op ons metrootje dat komt over een kwartier 

(Refr.)

Er dachten 2 politici alleen maar aan geldelijk gewin
En bij het oversteken keken zij dus niet goed uit
Daar kwam de testmetro die hen beiden overreed
De andere junks maar wachten want hun metro
kwam too late 

(Refr.)

Er stonden 2 politici voor de poorten van de hel
Ze wilden graag naar binnen en ze trokken aan de bel
De duivel deed hen open en zag die 2 daar staan
Hij zei: 'Nog even wachten want het metrootje
komt er aan'

(Refr.)

1 commentaar(en) op artikel "Treintje Nergens Thuis"

Had de twee liever aan de hemelpoort gezien, zonder nog even te wachten, zeker weten , zij mochten zo naar binnen

Door: Han Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: